Zastita automobila od kradje

Joca

Moderator
I pored svakojakih zaštita želiš da se zaštitiš ali nikad nisi siguran. Tako da sam uplatio 'kasko' kako ne bih više razmišljao o: krađi, (ne)vremenskim uslovima, obijanju ili bilo koji vid nastale štete ili krađe vozila.
 

Space

Starosedelac
Urednik
Kapiram sta si uradio, ali od čega zavisi visina cene koju si platio za kasko?
 

Joca

Moderator
Cena zavisi naravno prvo od osiguravajuće kuće, pa dalje: koju zaštitu imaš (alarm, zeder...) god. proizvodnje, itd...
 
I najvaznije, koliki je rizik od kradje, tj. koji auto se osigurava. Zato mene omiljeni brendovi i modeli kod lopova nikad nece videti.
 
Pa dobro, krade se sve, ali je nesto ipak privlacnije lopovima, statistika tako kaze. A to su VW, Audi, BMW, Mercedes, i ono za sta lopovi nadju alat, kao sto su Renoova vozila, koja se kradu lakse nego Jugo. Ne znam za Skode, nisam ih pratio. Japanci, Korejanci, Opel, Ford, Alfa, Lancia se slabo kradu.
 

M_M

Active member
Auto je naravno najbolje ali i najskuplje osigurati kasko, naročito skupoceni auto premijum marke. Naime premije tipično iznose od 4-10% vrednosti auta, u zavisnosti ponajviše od rizika i visine "štete", koji statistički zavise od rizika krađe, vašeg rizika (da li ste već imali šteta), kao i cene delova.

Za recimo Dacia Logan, može se grubo računati 4-4.5% procenjene vrednosti auta za full kasko, a za recimo BMW X5, nezaštićen, odrapiće vas sa 8-9%. Ako imate dodatne zaštite (mehaničku i elektronsku i alarm), može da se dobije premija i za nekih 6.5-7%.

Realno, ako je samo krađa na tapetu, imati dodatnu elektronsku (blokada), mehaničku (zeder, igla i sl) i elektronsku (alarm sa dojavom) zaštitu i da nikad nikom ne ostavljate ključeve (perionice, servisi i sl., osim u ovlašćenom servisu gde morate, ali tada dajte samo ključeve od auta a ne ključeve od mehaničke blokade), jako je mala šansa da će vam auto biti ukraden.
 
Poslednja izmena:
Vrh