Yaris 1.5 TS

matori

New member
Da predstavim mog ljubimca!
Toyota Yaris TS. 2003. godište 1500ccm, 106ks. Auto je bukvalno u savršenom stanju , prešao 107000 km. Od opreme sve od klime, ABS, električnog paketa pa do traction control system (TCS). Servisi odrađeni, stavljene zimske gume... spreman za zimu :).
















 

Space

Starosedelac
Urednik
Dobra ti je zujalica. :) Kaži mi kako se bori sa potrošnjom u gradu?

P.S

Slike su ti postavljenje na našu FB stranicu. :)
 

matori

New member
Hvala svima na dobrodošlici! Pozzz Milošu ;) !
Potrošnja mi je najviše stajala na 6.7 prosek. Na magistrali je prosek oko 5.5l pa i ispod toga ide. Na 100 kada je ugrejan motor, momentalna potrošnja je manja od 5l. Grad je 9-10l, ali po gradu pravim jako male rute pa mi je auto konstantno pod saugom sada kad je hladno. U većem gradu kada se napravi desetak km padne prosek na 7l. Sve u svemu mislim da je ubedljivo najmanji potrošač od svih auta te snage. VVT-i je čudo koliko smanjuje potrošnju , a daje snagu. Jednom rečju sam prezadovoljan :) !
 

matori

New member
Danas malo testiranje potrošnje. Ruta magistralnog puta 37km. Resetovan bord na nulu, vožnja normalna, kroz sela 50-60km/h, između sela 80-100km/h.
 

matori

New member
@Space-Prosečnu brzinu nisam resetovao. Ona je na nekih 30km/h. Nisam se setio i nju da resetujem.
@Mad Serb-Po gradu zavisi od dužine vožnje. Ako je kratka gradska relacija onda je stalno pod saugom i ide i na 10l, a ako je nekih 6-7km i više onda ide na 7l. Autoput oko 6-6,5l, magistrala oko 5. Definitivno je mali potrošač u odnosu na snagu motora. Stvarno sam zadovoljan tim segmentom.
 

matori

New member
Proban Yare kako ide. Ako ste čitali o TS-u uglavnom je svugde tačno napisano. Ubrzanje od 0-100 za 9sec. je jako lepo i osećaj je odličan. Krstareći se uživa do nekih 120-130km/h. Auto je do tih brzina tih i jako ugodan. Preko toga se čuje motor koji daje sportski zvuk i samo zove da se doda gas. Na nekih 170km/h se smiri i ugodno je za krstarenje. Inače kazaljka ide do 200km/h. i dotle se podiže ravnomerno i brzo. Nema nekog navlačenja brzine i zaleta da bi se došlo do maksimalne brzine. Jednostavno se stiče utisak da postoji i šesta brzina da bi auto lagano mogao još dosta brže da ide. Snage ima u rezervi podosta. Iznenadio je u tome što je jako stabilan na velikim brzinama iako je kratak, visok i lagan. Imao sam 1.3 pre TS-a i on je preko 150km/h dosta osetio vetar , a TS ni na 170km/h to ne oseti. Inače ne vozim preko 120km/h, jednostavno sam morao isprobati i proveriti auto. Zadovoljan! :)


 
Vrh