Sport

Space

Starosedelac
Urednik
Ovde možemo da spamujemoza sve što je vezano za sport. :)

Evo šta je mene jutros nasmejalo.

Viši sud u Beogradu odlučio je da stadion u Humskoj pripada Ministarstvu odbrane, a direktor stadiona Aleksandar Stepanović kaže da mu ta odluka nije jasna.


Starsportphoto​
U izjavi za B92 Stepanović kaže da je Sportsko društvo Partizan od 1990. godine zaveden kao vlasnik stadiona zvaničnim rešenjem i da tu priče nema.
Ipak, spor se vodi već duže vreme, a Stepanović kaže da će se za eventualnu žalbu pobrinuti Partizanov tim advokata.
Stepanović nas je uputio u celu hronologiju priče počevši od sedamdesetih godina prošlog veka.

“Cela priča je u održavanju – stadion je postajao sve stariji, veliki novac je izdvajan za održavanje, pa je Vojska jednog momenta ponudila da stadion preda Gradu, a da on dalje preda stadion korisniku, tj. Partizanu”, počeo je priču Stepanović za B92.

“Velike pare su bile ulagane u održavanje.Sstadion Partizana sastoji se iz 112 ramova i došlo je do njihove vibracije, što je zahtevalo komplikovan zahvat su radili Institut za ispitivanje materijala i Građevinski fakultet još negde 1977. godine. Neko je morao da uloži sredstva kako bi se ramovi uvezli u prsten i da bi se smanjile vibracije. Partizan je snosio troškove, mislim da je to rađeno nekih osam godina, ali sve imamo u dokumentaciji”, izjavio je Stepanović.

Direktor stadiona kaže da je posle toga pokrenuto pitanje vlasništva, da se ono prebaci na JSD Partizan, i dodaje:

"Proces je trajao nekoliko godina i krajem osamdesetih odobreno je da se imovina prebaci Partizanu, mislim da je general Gregorić bio na čelu komisije koja je to odlučila. To je 1989. godine potpisao i načelnik generalštaba i Partizan je uknjižen kao vlasnik stadiona zvaničnim rešenjem od aprila 1990. godine. Ako se sada to vraća Vojsci, sve bivše republike imaju pravo na jedan deo imovine. Taj spor dugo traje i time se bavi naš tim advokata", zaključio je Stepanović za B92.

Izvor: B92
 

Shiiki

New member
Oni bre nisu normalni,da oduzmu stadion klubu zbog nekih gluposti...poginuce ako to pokusaju :D
 

Vlada

New member
A i počela je ABA liga u košarci... Favorizovana Zvezda (ili kako se već zove) izgubila u Širokom.. Posle 12 uzastopnih pobeda u pripremnim utakmicama. :RpS_biggrin:
 
Vrh