Pogodi koji automobil je u pitanju :)

Space

Starosedelac
Urednik
Iskreno, ne izgleda u opšte loše, ali opet nisam imao priliku da čujem za pomenuti brend.
 

M_M

Active member
Nije, iako priznajem da možda pomalo podseća...

Da malo olakšam, naširoko poznata marka, nije prototip jer proizvodio se punih 8 godina! V8 motor, idealna 50:50 raspodela težine, iz nekog razloga nije bio preterano popularan, manje od 500 napravljeno sveukupno.
 
Poslednja izmena:

Sale NB

New member
Maserati Khamsin

Kao i svi Maseratiji iz te ere, patio je zbog vlasnistva Citroena. Ubacivali su hidrauliku gde je trebalo, a i gde nije.
Po meni, jedan od najlepših GT-a ikad napravljenih.
 

M_M

Active member
Niko?

Evo male pomoći, u pitanju je Evropski auto, nema šanse da nista čuli za njega, proizvodi se od 2010-te naovamo (dakle još uvek), do stotke ubrzava za oko 3sec, max oko 360km/h, motor TwinTurbo V8 sa oko 660ks.
 

M_M

Active member
Da, i meni je tako ličilo na prvi pogled. Malo sam potražio i ispada da je to Dacia 1310/1410 Sport (negde i pod nazivom Sport Coupe). Prilična retkost za videti.
Sportista sa 64ks i 16.2s do stotke. :)

Idemo sad nešto lako

 
Poslednja izmena:

M_M

Active member
...pa zar baš niko, a tako je poznato... evropljanin, proivodio se od 1972-1989, ukupno oko 160k primeraka, dakle nije redak, viđao se i kod nas!
 

Sale NB

New member
Mislim da skoro niko ne učestvuje u ovoj igri, osim nas dvojice - trojice :)

FIAT X1/9, dvosed sa motorom u sredini, ali sa svega 70-80 konja.
Zanimljivo je možda da je dizajn potpisao Marcelo Gandini, dizajner kuće Bertone, koji je odgovoran za mnoge legendarne automobile, Lambo Countach i Diablo, Bugatti EB110, Lancia Stratos, ali i Reno 5 Turbo i Fiat 132!
 
Vrh