Online aplikacija za vođenje servisne knjižice automobila - Caloboo.com

webboy

New member
Pozdrav ljudi.

Pošto se inače bavim razvojem internet aplikacija, odlučio sam da napravim online aplikaciju za servisnu knjižicu. Smorili me kojekakvi papirići, blokčići, excell fajlovi i slično, pa sam odlučio da sve to bude online. Kad sam sve napravio, odlučio sam da podelim sa ostatkom sveta :)

Registracija je BESPLATNA, kao i samo korišćenje.
Trenutno je u test fazi, ali neće biti resetovanja baze podataka, tako da sve što budete unosili neće biti brisano.

Na samom sajtu ćete naći link i ka FB grupi, preko koje objavljujem razna obaveštenja vezana za sam projekat.

Adresa aplikacije: www.caloboo.com/app/user_register

Ono što sada možete je:
- Praćenje potrošnje goriva
- Praćenje troškova servisa
- Aalarmi za mali i veliki servis
- Alarm za istek registracije

Svaki savet, kritika, ideja su više nego dobrodošli. Hvala.


PS: Jako sam kreativan, pa je Caloboo u stvari skraćenica od Car Log Book :D
 

webboy

New member
Rešen je problem sa registracijom. U nekim slučajevima se dešavalo da sistem odbija registraciju i traži da unesete e-poštu u polje za korisničko ime.
 

phantom

New member
Svaka cast na apilikaciji. Jako zanimljiva i korisna. Proslijedio sam kolegama iz Peugeot kluba
 

webboy

New member
Poštovani korisnici,
Od sada možete podešavati korisničke alarme alarme mimo malih i velikih servisa na stranici "Moji alarmi". Jednostavno upišite naziv i naznačite na koji način Caloboo treba da prati taj alarm, da li preko pređene kilometraže ili preko zadatog datuma.

Na ovaj način možete podesiti podsetnike za obnovu atesta, nabavku pneumatika, plaćanje rate vozila, kao i mnoge druge stvari.

Tu smo za sve eventualne predloge, kritike, savete i slično.

http://bit.ly/1NkkuPQ
 

webboy

New member
Poštovani korisnici,
Od danas možete voditi evidenciju troškova za više vozila sa jednog naloga. Nakon prijave u sistem, posetite stranicu "Moj profil" i popunite formu za dodavanje novog vozila. Konačno možete voditi evidenciju za kompletan vozni park.

Ova opcija je trenutno besplatna, ali čak i ukoliko se bude naplaćivala u budućnosti, svi oni koji sada dodaju više vozila NEĆE biti naknadno fakturisani.

Stranica Vašeg profila se nalazi na adresi: http://www.caloboo.com/app/user_profile

S poštovanjem,
Caloboo tim.

Link za registraciju naloga: http://bit.ly/1NkkuPQ
 

webboy

New member
Nova verzija Android aplikacije (1.2.1) donosi:
- Optimizacija u brzini izvršavanja
- Aplikacija sada "pamti" u kom delu programa ste poslednji put bili
- Upotreba strelice (back dugmeta) sada Vas vraća korak u nazad, baš kao u pretraživaču
- Ispravljene su neke site greške

http://www.caloboo.com/android
 

webboy

New member
Pozdrav ljudi,

Nakon veoma duge pauze, ponovo sam došao do vremena da se ozbiljnije posvetim Servinsnoj Knjižici. Aplikacija je osvežena i prebacena na nov domen https://www.servisna-knjizica.com.
Svi podaci koje ste unosili ranije su sacuvani i prebaceni na nov domen.

Osim što je aplikacija promenila ime u Servisna Knjižica i što je promenjen domen, tu su još neke novine u odnosu na staru Caloboo aplikaciju. Evidencija troškova je sada podeljena u 3 glavne kategorije:
- potrošnja goriva
- servisi (redovni, kvarovi, oštecenja, tjuniranje, i sl.)
- ostali troškovi (registracija, putarina, parking, pranje kola, i sl.)

Evidenciju troškova je sada moguce voditi ne samo za automobil, vec i za motocikl i kamion.

Ukoliko prodajete vaše vozilo, možete kreirati izveštaj servisa. Taj izveštaj predstavlja specifican izvod iz Servisne Knjižice vozila u kojem su prikazani svi dosadašnji radovi na vozilu. Izvod NE SADRŽI informacije o cenama. Dakle prikazuje ŠTA ste radili na vozilu, a ne KOLIKO ste to platili. Takode, uz svaki zapis je moguce priložiti i sliku (ili Word, Excel, PDF dokument). Te priložene slike ce biti prikazane u pomenutom izveštaju, što vam omogucava da uz zapise o servisu priložite uslikane racune, fakture ili garancije koje ste dobili u auto servisu i na taj nacin podignete nivo legitimiteta tih unosa. Pomenuti izveštaj je iskljucivo stvar vlasnika vozila, dakle aplikacija ce ga kreirati SAMO ako vlasnik vozila to želi. Takode, preko aplikacije možete preuzeti QR kod izveštaja u vidu slike koji možete odštampati uz oglas ili postaviti u online verziju oglasa (polovniautomobili.com).

U novoj Servisnoj Knjižici, dodati su i nivoi privilegija za vozila. Trenutno postoje vlasnik, suvlasnik i vozac. Jedno vozilo može imati više ljudi koji mogu upravljati njime unutar aplikacije. To znaci da ukoliko vašim automobilom upravlja više osoba (na primer vaša supruga i vi), toj drugoj osobi možete dodeliti pristup kako bi i ona mogla da unosi relevantne podatke u aplikaciju. Osim što jednim vozilom unutar aplikacije može upravljati više ljudi, takode jedan korisnik može imati pristup više vozila.

Ukoliko prodate vozilo, unutar aplikacije možete "proslediti" to vozilo novom vlasniku kako bi on ili ona nastavili da koriste Servisnu Knjižicu.

Sistem alarma je sada unapreden i vrlo jednostavno možete dodati alarm koji ce vas podsecati kada dode vreme za registraciju, montažu zimskih guma, mali/veliki servis, pregled kocnica i sl. Podsetnici mogu pratiti datum (na primer registracija vam istice tacno odredenog datuma u godini), kilometražu (na preimer, mali servis radite na 10000 kilometara) ili mogu raditi po sistemu "šta pre dode" (recimo podestnik koji se aktivira za 90 dana ili 2000 kilometara, šta pre dode od ta dva).

U odnosu na staru Caloboo aplikaciju, nova Servisna Knjižica radi po tzv. freemium biznis modelu za korisnike. To znaci da je korišcenje aplikacije BESPLATNO za sve korisnike koji žele da vode evidenciju za jedno vozilo. Ukoliko želite da unutar aplikacije budete vlasnik ili suvlasnik više vozila, potrebno je da kupite premijum nalog, što možete uciniti direktno unutar aplikacije putem PayPal-a. Ovo pravilo za korišcenje više vozila se odnosi samo na vlasnike i suvlasnike. Možete biti definisani kao vozac više vozila i to je i dalje besplatno. Ovim putem želim sve da vas obavestima da do kraja godine delim besplatan premijum nalog u trajanju od 360 dana SVIMA koji žele da probaju evidenciju više vozila.

Još jednom se izvinjavam zbog velike pauze. I dalje potpuno sam radim na ovom projektu, ali cu se od sada bolje truditi da on ostane aktivan. Ukoliko želite da pomognete, sve što trebate uraditi jeste da se registrujete, koristite aplikaciju i (ako vam se dopadne) razglasite prijateljima. Unapred hvala.

Puno pozdrava,
Nemanja

PS: Molio bih vas da eventualne predloge, pitanja ili probleme šaljete putem email adrese admin@caloboo.com ili putem Fejsbuk stranice ili Fejsbuk grupe "Servisna Knjižica".
 
Vrh