Mercedes koji smo čekali 44 godine

AUTOBLOGER

Moderator
<img src="http://www.automobili.rs/wp-content/uploads/2015/08/mercedes_koji_smo_cekali_44_godine_1-640x427.jpg" /><p>Nakon više od četiri decenije Mercedes je odlučio da vrati jedan od svojih najatraktivnijih modela u ponudu. To će uraditi na nastupajućem sajmu automobila koji se u drugoj polovini septembra održava na u Frankfurtu. Sve su šanse da će ovaj model biti među najvećim zvezdama ove manifestacije. Govorimo naravno o Mercedesu S klase kabriolet. Pre njega, nemački proizvođač je poslednji put u ponudi imao kabriolet verziju svog najluksuznijeg modela u periodu od 1961. do 1971. godine.
Ovaj automobil bio je izuzetan u svoje vreme, a kompanija je uoči njegovog lansiranja najavila da želi da napravi \"najudobniji auto sa otvorenim krovom na svetu\". Posle pola veka, stiže njegov naslednik, zasnovan na aktuelnom mercedesu S klase Coupe. Novi kabriolet imaće sklopivi platneni krov, dizajniran tako da svojim oblikom podražava linije kupea.

Od kupea će biti preuzeti o motori. Snaga će se standardno prenositi na zadnju osovinu, a 4Matic pogon na sva četiri točka biće dostupan kao opcija. Nešto kasnije u prodaji će se naći i najsnažniji, AMG modeli - S63 i S65.

...</p>[hr]Ceo tekst pročitajte na NA SAJTU AUTOMOBILI[/hr]
 
Vrh