Mercedes 300SL Gullwing AMG na aukciji

Space

Starosedelac
Urednik


Kada novac nije problem, tada se mogu ispunjavati svakakvi zahtevi. Tako je Sultanu od Bruneja palo na pamet, kako bi bilo da AMG preradi šest njegovih klasičnih legendarnih Mercedesa 300 SL Gullwing i iz originalnih ih pretvori u superautomobile sa modernim detaljima i vrhunskim performansama. Kada je stigla narudžbina, u AMG-u su se brzo bacili na posao i pritom nisu stali na šest Sultanovih, već su od 1996. do 2006. preradili ukupno jedanaest primeraka (osam Gullwinga i tri Roadstera) ovog istinskog klasika i po nekima najlepšeg automobila svih vremena. Istaknuta cena iznosila je tačno milion evra. Prerade su se odnosile u prvom redu na pogon - Sultan je zahtevao da se baci njegov originalni redni šestak, a AMG je ubacio svoj 6,0 litarski V8 sa 385KS i 578 Nm. Ubačen je i automatski menjač, modifikovano je oslanjanje, ugrađene su disk kočnice i servo upravljač, a pečat su Gullwingu AMG dali novi, karakteristični aluminijumski točkovi sa pet krakova. U unutrašnjost su ugrađena moderna sportska sedisšta sa najfinijom Nappa kožom i alkantarom, sportski upravljač, detalji od ugljeničnih vlakana...


Sada se jedan od samo devet Gullwinga u verziji AMG-a, model iz 1954. sa brojem šasije 198040 prodaje, a biće ponuđen na aukciji kuće RM Auctions početkom maja u Monaku. Početna cena još nije poznata.

Izvor
 

M_M

Active member
Slažem se, najbolje original mada nemam ništa protiv suptilnom doterivanju motora. I felne nisu potrefili, nekako mu ove ne stoje, barem za moj ukus.

Inače prelep, vanvremenski!
 

elas

New member
Bez veze,misle ako imaju pare mogu sve.Po mom misljenju su uprpoastili auto.Savremenom tehnologijom su samo unakazili ovaj prelep auto.
Jos jedan primer kiceraja a to su do sad pokazali u mnogo slucajeva,nemaju oni smisla za neku lepotu,jednostavno naprave i traze nesto sto stvarno retko ko moze da ima na ovome svetu a to isto nemora da znaci da je lepo i svrsihodno.
Pogotovo me nervoiraju sa onim policijskim voznim parkom,kao da svaki dan idu na neki sajam pa da prezentuju svoju zemlju i policiju.
 
Vrh