• Kako postati korisnik?

  * Nakon registracije da bi postavljali teme neophodno je se prvo predstavite i nakon 1 sat moćićete da se raspisujete do mile volje: PREDSTAVI SE
  * Da bi postali punopravni AR korisnik neophodno je da imate 100 postova kao i minimum mesec dana staža sa kojima dobijate neke benefite.
  * Nemojte koristi više naloga, u suprotnom bićete banovani.
  * Dimenzije avatara su ograničene: 150x150 pixela ili pak 50Kb.
  * Dozvoljeni su animirani avatari.
  * Nisu dozvoljeni linkovi u potpisima
  * Sve svoje postove koje napišete zadržava forum, stoga pazite šta pišete, jer jednom kad nešto napišete to se ne skida sa foruma, sem ako nije u skladu sa pravilima foruma.

  Osnovna pravila komunikacije

  * Na AR forumu strogo je zabranjeno korišćene ružnih reči. šta to konkretno znači? Psovke, nedolično ponašane uz upotrebu istih biće momentalno sankcionisano bez ikakve prvobitne opomene, neka vam ovo bude jedino upozorenje.
  * U skladu sa prethodnom tačkom, zabranjeno je vređanje drugih članova foruma na bilo kojoj osnovi. Pod vređanjem se podrazumeva i ismevanje drugih korisnika zbog njihovog neznanja, neobaveštenosti i slično. Isto tako pošto je naš forum internacionalnog tipa, vređanje na nacionalnoj osnovi biće najstrožije sankcionisano, te i razna nacionalno-verska obeležja u postovima, potpisu, avataru biće najstrožije kažnjena.
  * Koristite se gramatičkim i pravopisnim pravilima svog maternjeg jezika. Nemojte koristiti znakove uzvika, ili slične znakove kad nije potrebno, jer u tom slučaju smatraćemo da vičete, a u našoj kući toga svakako neće biti.
  * Koristiti isključivo latinično pismo!
  * Ako ste u diskusiji koja iziskuje argumente, trudite se uvek da imate neki argument u rukavu, te nemojte pričati napamet.
  * Ukoliko pak prenosite tuđe mišljenje, navedite izvor i ukoliko je moguće link.
  * Svako van tematsko diskutovanje obavljajte preko pm-a.
  * Radi preglednosti foruma nemojte citirati post iznad svog.

  Šta je još strogo zabranjeno?

  * prijavljivanje pod tuđim nadimkom
  * korišćenje više različitih nadimaka
  * postavljanje ilustracija koje nemaju veze sa temom diskusije
  * otvaranje tema o drugim učesnicima Foruma
  * otvaranje tema koje nisu u vezi sa određenim forumom
  * otvaranje već otvorenih tema, jer će biti zaključane ili izbrisane
  * objavljivanje privatne komunikacije, osim uz saglasnost svih strana koje učestvuju u prepisci ometanje normalnog rada Foruma
  * Zabranjeno je postavljati teme koje nisu tematskog sadržaja sem ako niste u AR CAFFE K pod forumu.
  * Zabranjeno je dupliranje tema, stoga obavezno upotrebite pretragu pre postavljenja tema.
  * Postavljenje iste teme na više mesta je zabranjeno, a korisnik će biti opomenut ako to uradi.
  * Piraterija je strogo zabranjena. To znači da je zabranjeno traženje i objavljivanje warez adresa, krekova, keygen programčića, serijskih brojeva i drugog nelegalnog materijala.
  * Strogo je zabranjeno pokretati teme o politici, veri, rasizmu i ostalim stvarima koje bi mogle izazvati rasprave.
  * Strogo je zabranjeno reklamiranje drugih sajtova u potpisu ili kroz postovanje, TE U KOLIKOIMATE POTREBU ZA TIM MOLIMO VAS KONTAKTIRATE ADMINISTRACIJU FORUMA

  Kontakt sa administracijom

  * Ako ste naišli na problem sa radom sajta ili foruma obavezno KONTAKTIRAJTE ADMINISTRACIJU
  * U koliko primetite problematičnog usera tj. post obavezno ga prijavite moderatorima, tako što ćete prijaviti post sa obrazloženjem prijave.
  * Ako je neko greškom postavio temu na pogrešnom mestu, obavezno prijavite nekom od dostupnih moderatora kako bi tema bila prebačena na pravo mesto.
  * Žalbe na razne stvari su stvar između vas i administracije i zato ih treba upućivati direktno administratorima na PM ili mail nikako preko foruma.
  * Svaka rasprava sa moderatom javno ili putem PM-a biće sankcionisana banom

  VAŠ AUTO REPUBLIKA TIM!

Live For Speed - hotlap chalenge

dropac88

Moderator
Slazem se, mozda je onaj novi thrustmaster ok ali pedale najobicnije sa potenciometrima... monitori takodje...
Sto se tebe tice ne treba nista bolje, fanatec je top, sve preko toga mislim da je vec preterivanje... Sto se tice brzine cuo sam da na AC cepaju rekorde i na gamepad-u? :)

Na zalost ne vozim AC, nemam komp za to (intel hd integrusa). Za upgrade mi treba graficka karta, morao bih i napajanje da menjam plus 50-ak evra za AC, to sve zbirno nije mala cifra :D

Mada bih voleo da probam AC i automobilistu...

Jel ti ovo username ?
theDropac Austria

Da to je moj. Gde me nadje?

Fanatec mnogo zabada sa kontrolom kvaliteta. Imam na mom kanalu ja mislim jedno tri snimka cuo se pod opterecenjem kao da ce da se raspadne. I to odma drugi dan nakon sto mi je stigao. Nedelju dana sam se njakao preko maila sa njima da ga uzmu nazad na servis.
Dobio ga nazad posle dve nedelje i isti mesec je opet poceo da mi pravi isti problem. I to baza koja kosta 800 Evra bez volana. Ove godine cu ga jos voziti i onda uzimam definitivno Direct Drive volan sa 22Nm.
Plan je jos da uzmem Oculus i da zamenim komplet rig sa novim 2DOV sistemom iz Ukraine.

AC voze i sa crackom i to online.
Kolega Simic igru gura na ultra sa GeForce Gtx 660 i i3 procesorom

Nema preterivanja u sim racingu =). Sto vise novaca to realnije postaje. imao sam Fanatec CSL volan, to je bio bas ulazna liga, pa Thrustmaster T500RS pa sad ovaj CSW V2. Generalno dobar krug mozes voziti sa bilo kojim volanom, jednostavno se naviknes na njega. Ali konstantne krugove pravis sa dobri pedalama tacnije sa dobrom kocnicom. Ova moja koju sad imam moze da izdrzi 90Kg sile i sa hidraulikom je
 

MikiD

New member
Da to je moj. Gde me nadje?
Jos kad si kupio licencu potrazio sam te na http://www.lfsworld.net/. Pretpostavio sam da si to ti :) I dalje nemas ni jedan krug online :)

Fanatec mnogo zabada sa kontrolom kvaliteta. Imam na mom kanalu ja mislim jedno tri snimka cuo se pod opterecenjem kao da ce da se raspadne. I to odma drugi dan nakon sto mi je stigao.
Ovo stvarno nisam ocekivao. Mislio sam da je kvalitet na nivou... Jedino sam mislio da ne valja to sto ima previse podesavanja, ja nista ne menjam osim FF jacine...

Kolega Simic igru gura na ultra sa GeForce Gtx 660 i i3 procesorom
To je odlicno u poredjenju sa celeronom g1820 sa intel hd integrusom :) Jedino sto imam ok je 8GB ram memorije

Generalno dobar krug mozes voziti sa bilo kojim volanom, jednostavno se naviknes na njega.
To je tacno, ali ipak ima ogranicenja tj neki minimum. Pedale ok, svi voze sa pedalama na potenciometru ali naravno da je bolje da je load cell..
Ja sam imao logitech EX i sada thrustmaster f430 (Space edition :))
Oba volana sa potenciometrom. Tacno se vidi im preciznost nije jaca strana. Mada meni vise smeta to sto se "osecaju" zupcanici pri okretanju. Mozda potenciometar i nije toliko neprecizan ali smeta to sto se ne okrece volan glatko, primeti se na pravcu kod malih korekcija levo-desno.
Po meni vrlo bitna stvar kod volana je da se okrece lagano, glatko i brzo, da nema otpora osim onog koji stvara FF motor
 

dropac88

Moderator
aaaa znaci na lfs, nisam tamo mnogo vozio.

Fanatec ima brdo podesavanja ali iskreno ja gasi bukvalno sve, koristim dodatno SLIMax na PC-u tako da mi on upravlja svime (LED,Ekran na volanu, Stepen onrtaja volana) , sve ostalo na 0 tako da sto manje ugusim FFB

Kvalitet im je otisao po kurcu kako se menjao vlasnik firme pa preselili celu produkciju u Kinu. Znaci ako uhvatis dobar primerak to je to, radi kao sat, evo ja sam uhvatio oba puta odlicne pedale i rucnu kocnicu, drugi volan sam eto ubo da nije bio dobar motor.

Glatko upravljanje jedino na kais i naravno Direct Drive ali sve ima svoju cenu =)
 
Vrh