LG i Samsung uz Audi prave baterije za domet od 500 km

AUTOBLOGER

Moderator
<img src="http://www.automobili.rs/wp-content/uploads/2015/08/audi_etron-640x340.jpg" /><p>Dok su električna vozila zaista nezamenjiva po pitanju ekonomičnosti i ekoloških karakteristika, činjenica da su skupa su samo deo problema. Najveća prepreka da se veći broj vozača zainteresuje za električna vozila je njihova autonomija. Dok u gradskim uslovima to možda i nije toliko veliki problem, zamislite put od 1000 kilometara, gde na svakih 100 ili 200 stajete da punite baterije.Kao odgovor tome nemački proizvođač automobila uz pomoć dva korejska elektronska giganta razvija nove baterije za SUV vozila sa električnim pogonom. Samsung i LG planiraju da investiraju u novu tehnologiju pogonskih baterija koje bi se proizvodile u Evropi za potrebe Audija.

Nove baterije namenjene su Audijevim SUV modelima koji će za pogon koristiti električnu energiju, a omogućiće da vozila sa jednim punjenjem mogu da pređu i preko 500 km, saopštio je nemački proizvođač automobila. U Audiju kažu da će zahvaljujući novoj tehnologiji vozila na električni pogon biti praktičnija i samim tim atraktivnija potencijalnim kupcima.
...</p>[hr]Ceo tekst pročitajte na SAJTU AUTOMOBILI[/hr]
 

Space

Starosedelac
Urednik
Slažem se :) Postoje rešenja koja pune tipa za 1h, za range od 300km, ali problem je što samo punjači, svi elemnti koštaju ko prosečan Ferrari :)
 
Vrh