Kupovina auta sa Srpskim tablama koji se nalazi u inostranstvu

mrlupino

New member
Molim vas za pomoć i savet.

Postoji automobil u inostranstvu koji je registrovan u Srbiji do 12/2016 (i kupljen u Srbiji od fizičkog lica), a vlasnik je stranac koji je radio u Srbiji.
Automobil se nalazi u Engleskoj i vlasnik želi da ga proda jer ne može da ga registruje tamo.

Prodaju i dostavu vozila izvršio bi preko firme Manor Logistics (www.manor-logistics.com), a ta firma bi prilikom dostave vozila dostavila i dokumentaciju i ugovor o kupoprodaji vozila. Navodno postoji rok od 5 - 7 dana i 500 km za testiranje i proveru auta nakon čega bi trebalo odlučiti da li kupujemo auto ili ne. Uplata bi se izvršila unapred na račun firme i taj novac bi bio isplaćen vlasniku vozila tek nakon potvrde kupovine (nakon ovih 5 - 7 dana i pozitivnog odgovora). Vlasnik će navodno snositi sve troškove dostave i logistike.

Da li je neko imao iskustva u ovakvoj situaciji?
Takođe da li je neko radio sa ovom firmom i ukoliko jeste kakva su mu iskustva?

Da li bi po vašem mišljenju (sem redovnih) mogli da se pojave dodatni troškovi jer bi auto bio dovežen iz inostranstva i vlasnik je stranac iako je na SRB tablicama?

Unapred hvala na pomoći i informacijama.

Pozdrav.
 

papejr

New member
Druze, bezi od njih.
Rekli su ti da su u gradu Exeter? nasao bih ti sada i mail sa kojeg stalno pisu, ali me mrzi. Ja na njih nailazim svako mesec dana. Sada sam poceo da ih zamajavam pricom da im sve verujem, i onda im posle nedelju dana dopisivanja svasta napisem (da ne psujem sada) :)
Klasicna prica. Prvo ti traze da uplatis ceo iznos cene za auto, pa onda spuste za neki iznos, pa je zadnje da spuste u pola cene.
Bezi od toga...

EDIT: na slikama auto verovatno nema nikakve tablice? :)
 

Space

Starosedelac
Urednik
Prevara :) Bilo ih je na istu temu zilion :D Shodno tome kao što reče kolega iznad, beži od toga :D

Da se dopunim, sajt koji ti je poslao ne postoji u bazi podataka google-a, tj. robotima je zablanjen pristup. Similarweb ga u opšte ne vidi, opet zbog zabrane robot-a. Onaj koji ne želi da bude viđen od strane google-a postoji razlog za to "PREVARA".

Takodje isti ovaj sajt vezan je za "kao"ozbiljnu firmu koja nije hostovana u UK nego u Berlinu, totalno čudno jer hosted istog tog sajta stoji da je waa.rzone.de kome su skinuti svi podaci, tj taj hosting ne postoji...

Da te ne smaram dodatno, mogao sam odmah da ti kažem da je Template istog sajta viđen više puta, menjali su samo adrese (domene), i ovo je svima već poznata prevara.

Molim vas za pomoć i savet.

Uplata bi se izvršila unapred na račun firme i taj novac bi bio isplaćen vlasniku vozila tek nakon potvrde kupovine (nakon ovih 5 - 7 dana i pozitivnog odgovora). Vlasnik će navodno snositi sve troškove dostave i logistike.
Aj sad još jednom donesi sam zaključak :D
 

mrlupino

New member
Hvala vam puno na pomoći i savetima.
I da rekli su mi da su iz Exeter-a, a na autu je stavljen kao crni pravougaonik preko mesta za tablice.

Hvala još jednom
 

Space

Starosedelac
Urednik
Verujem da je bio bar dva puta jeftiniji nego što je neka srednja cena u pitanju.
 
Vrh