Kupovina auta sa najmanjom potrosnjom plina..

luud

New member
poz svima, treba da kupim neki auto na plin znaci do 500 e odprilike :) pa me zanima koji je sa najmanjom potrosnjom, treba mi za posao, 95% bi bio otvoren put prosek 80 kmh, i 5 % gradska voznja. hvala :RpS_laugh:
 

Sale NB

New member
Kad kupuješ prevozno sredstvo 500 Evra, teško da se može predvideti potrošnja, pošto to više ovisi o samom stanju vozila, a manje o fabrički deklarisanoj potrošnji.
Veoma je verovatno da nijedan auto koji se prodaje za te pare ne može da se pohvali 100% zdravim motorom, a na svakom se mora računati sa nekim ulaganjem.

Nisi napisao iz kojeg si kraja, ali evo ti par primera iz oglasa, koje bi možda vredelo pogledati:

http://www.polovniautomobili.com/oglas5864274/ford_escort_14_hitno/
http://www.polovniautomobili.com/oglas5810228/lada_samara_plin/
http://www.polovniautomobili.com/oglas5864696/suzuki_swift/
http://www.polovniautomobili.com/oglas5779020/zastava_florida_in/
http://www.polovniautomobili.com/oglas5510933/peugeot_309/
http://www.polovniautomobili.com/oglas5860734/fiat_uno_45/
http://www.polovniautomobili.com/oglas4732189/lada_samara_1300/
 

R_U_S

New member
Iz iskustva, za te pare ti je nebitno da li troši 7-10-15-20-30 l bilo čega na 100km, jer će troškovi na popravke višestruko prevaziči troškove goriva. Jedino ako kupuješ auto od poznatog čoveka, i znaš istoriju auta. Od svih onih odozgo ja bih išao na swifta. Imao sam samaru, i to je bila noćna mora. Čak motor i nije problem, ali sve ostalo jeste :(
I na svakom tom autu ti ne gine da radiš limariju, što te izađe još koju stotku više.
 
Poslednja izmena:

elas

New member
http://www.polovniautomobili.com/oglas5861717/fiat_panda/
moja preporuka za ovaj auto...mali potrosac benzina plin i netreba ugradjivati,nema kvarova cestih mi je vozimo vec 5 godina sem redovnih servisa nista nije crklo.Presli smo vec 150000 u gradu.
Zamenili smo set kvacila prosle godine,ali to nije kvar vec potrosen deo.
Sve ostalo za te pare je ili staro ili krs neopevani i samo problem imas kasnije.
 
poz svima, treba da kupim neki auto na plin znaci do 500 e odprilike :) pa me zanima koji je sa najmanjom potrosnjom, treba mi za posao, 95% bi bio otvoren put prosek 80 kmh, i 5 % gradska voznja. hvala :RpS_laugh:
Pogresno si postavio pitanje. U tom cenovnom rangu je bitnije naci najbolje ocuvan auto i auto koji je najmanje presao nego onaj koji ima najmanju potrosnju jer ce ti cena popravki biti mnogo veca od razlike u potrosnji. Izracunaj koliko ce ti takav auto zaraditi para za godinu dana i po tome odredi i budzet. Nekad par stotina evra vise moze da promeni izbor automobila za 360 % (sto bi rekao Djogani).

Jos bitnije, ne kupuj auto u tom cenovnom rangu sa vec ugradjenim plinom, 99.99 % tih automobila su samo za presu, iako ne izgledaju tako na slikama.
 
Poslednja izmena:

MikSa

New member
Po meni takvom opisu odgovara Toyota Corolla ee90 1.3 sa plinom koja neprelazi 6 l ili Honda CIVIC 1.5 serije 88>92 isto neka smesna potrosnaj,ako zanemarim yuga ili kadeta koji s gutaci a idu kao freza,ja ih nikad vise nebi kupio . toyota i honda su po meni daleko bolji izbora cena im je sasvim pristupacna
 
Vrh