• Kako postati korisnik?

  * Nakon registracije da bi postavljali teme neophodno je se prvo predstavite i nakon 1 sat moćićete da se raspisujete do mile volje: PREDSTAVI SE
  * Da bi postali punopravni AR korisnik neophodno je da imate 100 postova kao i minimum mesec dana staža sa kojima dobijate neke benefite.
  * Nemojte koristi više naloga, u suprotnom bićete banovani.
  * Dimenzije avatara su ograničene: 150x150 pixela ili pak 50Kb.
  * Dozvoljeni su animirani avatari.
  * Nisu dozvoljeni linkovi u potpisima
  * Sve svoje postove koje napišete zadržava forum, stoga pazite šta pišete, jer jednom kad nešto napišete to se ne skida sa foruma, sem ako nije u skladu sa pravilima foruma.

  Osnovna pravila komunikacije

  * Na AR forumu strogo je zabranjeno korišćene ružnih reči. šta to konkretno znači? Psovke, nedolično ponašane uz upotrebu istih biće momentalno sankcionisano bez ikakve prvobitne opomene, neka vam ovo bude jedino upozorenje.
  * U skladu sa prethodnom tačkom, zabranjeno je vređanje drugih članova foruma na bilo kojoj osnovi. Pod vređanjem se podrazumeva i ismevanje drugih korisnika zbog njihovog neznanja, neobaveštenosti i slično. Isto tako pošto je naš forum internacionalnog tipa, vređanje na nacionalnoj osnovi biće najstrožije sankcionisano, te i razna nacionalno-verska obeležja u postovima, potpisu, avataru biće najstrožije kažnjena.
  * Koristite se gramatičkim i pravopisnim pravilima svog maternjeg jezika. Nemojte koristiti znakove uzvika, ili slične znakove kad nije potrebno, jer u tom slučaju smatraćemo da vičete, a u našoj kući toga svakako neće biti.
  * Koristiti isključivo latinično pismo!
  * Ako ste u diskusiji koja iziskuje argumente, trudite se uvek da imate neki argument u rukavu, te nemojte pričati napamet.
  * Ukoliko pak prenosite tuđe mišljenje, navedite izvor i ukoliko je moguće link.
  * Svako van tematsko diskutovanje obavljajte preko pm-a.
  * Radi preglednosti foruma nemojte citirati post iznad svog.

  Šta je još strogo zabranjeno?

  * prijavljivanje pod tuđim nadimkom
  * korišćenje više različitih nadimaka
  * postavljanje ilustracija koje nemaju veze sa temom diskusije
  * otvaranje tema o drugim učesnicima Foruma
  * otvaranje tema koje nisu u vezi sa određenim forumom
  * otvaranje već otvorenih tema, jer će biti zaključane ili izbrisane
  * objavljivanje privatne komunikacije, osim uz saglasnost svih strana koje učestvuju u prepisci ometanje normalnog rada Foruma
  * Zabranjeno je postavljati teme koje nisu tematskog sadržaja sem ako niste u AR CAFFE K pod forumu.
  * Zabranjeno je dupliranje tema, stoga obavezno upotrebite pretragu pre postavljenja tema.
  * Postavljenje iste teme na više mesta je zabranjeno, a korisnik će biti opomenut ako to uradi.
  * Piraterija je strogo zabranjena. To znači da je zabranjeno traženje i objavljivanje warez adresa, krekova, keygen programčića, serijskih brojeva i drugog nelegalnog materijala.
  * Strogo je zabranjeno pokretati teme o politici, veri, rasizmu i ostalim stvarima koje bi mogle izazvati rasprave.
  * Strogo je zabranjeno reklamiranje drugih sajtova u potpisu ili kroz postovanje, TE U KOLIKOIMATE POTREBU ZA TIM MOLIMO VAS KONTAKTIRATE ADMINISTRACIJU FORUMA

  Kontakt sa administracijom

  * Ako ste naišli na problem sa radom sajta ili foruma obavezno KONTAKTIRAJTE ADMINISTRACIJU
  * U koliko primetite problematičnog usera tj. post obavezno ga prijavite moderatorima, tako što ćete prijaviti post sa obrazloženjem prijave.
  * Ako je neko greškom postavio temu na pogrešnom mestu, obavezno prijavite nekom od dostupnih moderatora kako bi tema bila prebačena na pravo mesto.
  * Žalbe na razne stvari su stvar između vas i administracije i zato ih treba upućivati direktno administratorima na PM ili mail nikako preko foruma.
  * Svaka rasprava sa moderatom javno ili putem PM-a biće sankcionisana banom

  VAŠ AUTO REPUBLIKA TIM!

Kupovina auta sa najmanjom potrosnjom plina..

luud

New member
poz svima, treba da kupim neki auto na plin znaci do 500 e odprilike :) pa me zanima koji je sa najmanjom potrosnjom, treba mi za posao, 95% bi bio otvoren put prosek 80 kmh, i 5 % gradska voznja. hvala :RpS_laugh:
 

Sale NB

New member
Kad kupuješ prevozno sredstvo 500 Evra, teško da se može predvideti potrošnja, pošto to više ovisi o samom stanju vozila, a manje o fabrički deklarisanoj potrošnji.
Veoma je verovatno da nijedan auto koji se prodaje za te pare ne može da se pohvali 100% zdravim motorom, a na svakom se mora računati sa nekim ulaganjem.

Nisi napisao iz kojeg si kraja, ali evo ti par primera iz oglasa, koje bi možda vredelo pogledati:

http://www.polovniautomobili.com/oglas5864274/ford_escort_14_hitno/
http://www.polovniautomobili.com/oglas5810228/lada_samara_plin/
http://www.polovniautomobili.com/oglas5864696/suzuki_swift/
http://www.polovniautomobili.com/oglas5779020/zastava_florida_in/
http://www.polovniautomobili.com/oglas5510933/peugeot_309/
http://www.polovniautomobili.com/oglas5860734/fiat_uno_45/
http://www.polovniautomobili.com/oglas4732189/lada_samara_1300/
 

R_U_S

New member
Iz iskustva, za te pare ti je nebitno da li troši 7-10-15-20-30 l bilo čega na 100km, jer će troškovi na popravke višestruko prevaziči troškove goriva. Jedino ako kupuješ auto od poznatog čoveka, i znaš istoriju auta. Od svih onih odozgo ja bih išao na swifta. Imao sam samaru, i to je bila noćna mora. Čak motor i nije problem, ali sve ostalo jeste :(
I na svakom tom autu ti ne gine da radiš limariju, što te izađe još koju stotku više.
 
Poslednja izmena:

elas

New member
http://www.polovniautomobili.com/oglas5861717/fiat_panda/
moja preporuka za ovaj auto...mali potrosac benzina plin i netreba ugradjivati,nema kvarova cestih mi je vozimo vec 5 godina sem redovnih servisa nista nije crklo.Presli smo vec 150000 u gradu.
Zamenili smo set kvacila prosle godine,ali to nije kvar vec potrosen deo.
Sve ostalo za te pare je ili staro ili krs neopevani i samo problem imas kasnije.
 

The Punisher

New member
poz svima, treba da kupim neki auto na plin znaci do 500 e odprilike :) pa me zanima koji je sa najmanjom potrosnjom, treba mi za posao, 95% bi bio otvoren put prosek 80 kmh, i 5 % gradska voznja. hvala :RpS_laugh:
Pogresno si postavio pitanje. U tom cenovnom rangu je bitnije naci najbolje ocuvan auto i auto koji je najmanje presao nego onaj koji ima najmanju potrosnju jer ce ti cena popravki biti mnogo veca od razlike u potrosnji. Izracunaj koliko ce ti takav auto zaraditi para za godinu dana i po tome odredi i budzet. Nekad par stotina evra vise moze da promeni izbor automobila za 360 % (sto bi rekao Djogani).

Jos bitnije, ne kupuj auto u tom cenovnom rangu sa vec ugradjenim plinom, 99.99 % tih automobila su samo za presu, iako ne izgledaju tako na slikama.
 
Poslednja izmena:

MikSa

New member
Po meni takvom opisu odgovara Toyota Corolla ee90 1.3 sa plinom koja neprelazi 6 l ili Honda CIVIC 1.5 serije 88>92 isto neka smesna potrosnaj,ako zanemarim yuga ili kadeta koji s gutaci a idu kao freza,ja ih nikad vise nebi kupio . toyota i honda su po meni daleko bolji izbora cena im je sasvim pristupacna
 
Vrh