Koji mobilni telefon koristite?

Aleksaa

New member
Da se nadovezem na pricu oko custom rom-ova i rootovanja.
*Rootovanje - postajete administrator vaseg telefona. Skidaju se fabricke zastite koje ne dozvoljavaju da se menjaju neki odredjeni parametri. Npr. "TITANIUM BACKUP", program koji zahteva root, backupuje apsolutno sve od kontakata i poruka do aplikacija sa svim pratecim sadrzajima.
*Custom rom - Postoji vise vrsta custom rom-ova u zavisnosti od toga šta ko želi. AOSP ( to je "čist" sistem kakav se nalazi na Nexus uređajima), HYBRID ( pretpostavljate i sami, pomesane karakteristike bise razlicitih sistema), TouchWiz rom je rom koji se nalazi na Samsung uređajima (android kojem je dodat TW izgled i njegove funkcije)...
Preporucujem vam svima www.forum.xda-developers.com

Dajte neki za S3 :)
Udji na ovaj forum razgledaj malo sta ti se svidja pa ako ti se nesto svidi od ponudjenog mogu da ti ubacim.

Takođe i svim ostalim članovima stojim na raspolaganju za sva pitanja vezana za pomenute teme.
 

Joca

Moderator
Kupljen danas Samsung Galaxy S4 :veseli:

Procesor : Quad-core Krait 300, 1900 MHz :sesir:

 

Rapture

New member
Ja sam još na ljeto uzeo S4 Mini. Krait dual core 1700mhz, 1,5gb RAM, 8mp kamera, snima u full HD... najbolja karakteristika, realno, je veličina mobitela. 4,3 inča ekran al je uži i dulji, pa mogu sve dokučit pošto imam manju ruku malo.
 

Space

Starosedelac
Urednik
HTC ima reputaciju za dobar kvalitet, ali Samsungovci su ih presisali ozbiljno u poslednjih godinu dana. Meni jbg andorid ne leži toliko koliko iOS. Ali kad budem menjao drugi telefon uzeću ovo ispod. ;)

 

Aca BG

New member
Posle skoro godinu dana koriscenja Huawei P6, uspeo sam da ga dovedem do toga da se "zamrzne", ugasio sam ga. Nije hteo vise da se pali, ali je zato bio vruc ko ringla.

Bio sam ubedjen da je crko i da mi sledi kupovina novog telefona. Ali kinez se ohladio i ponovo proradio.

Jel se desila nekome slicna stvar?
 

M_M

Active member
Nešto se zablokiralo (verovatno neki deo sistema je ušao u "petlju" i pregrejao se). Na svu sreću očigledno ima termalnu zaštitu koja je ugasila telefon.

Ja sam do nedavno imao P6, i bilo je zamrzavanja par puta, ali ja sam rootovao telefon, tako da SW više nije bio originalni, pa je možda bilo i do toga.

Sada evo već par meseci imam P7 (fabrički SW, ništa dirano) ni za sada nikakva čudna dešavanja se (još?) nisu desila...

Sve u svemu, imam puno poverenje u Huawei i ubeđen sam da nisu ama baš ništa lošiji po kvalitetu od LG, Samsunga, Sony-ja i ostalih.
 

Aca BG

New member
Slazem se sa ovom recenicom na kraju.

Sljaka telefon odlicno, ali sam ga preksinoc preforsirao.
 

Rapture

New member
Zna se dogodit, ne brini... na moms S4 Mini se jako slična stvar dogodila, nije se potpuno zamrznuo ali mu je vrijeme reakcije bilo 10-15sek i morao sam vadit bateriju i palit ponovno i onda je bilo ok.
 

Vladan

New member
ZOPO C2, koji je dual SIM, sluzi za sve i svasta. Los mu je GPS, fotke prosecne.

IPhone4, koji je zena nasla na plazi. Japanski, ne moze da se otkljuca, sluzi kao tablet , kamera i player. Uzasno lose fotke pod slabim osvetljenjem. Nema dobre free navigacije.

Nokia N82, bez SIM, kao foto aparat i navigacija.

Sent from VladanMovies using Tapatalk
U medjuvremenu sam razbio ZOPO, pa sam uzeo Vivax FlyX50, slicno nesto, mada slabije po karakteristikama, ali radi mozda i "brze" po osecaju.

A onda sam nabavio novi ekran, tako da ZOPO "ponovo jase". Definitivno malo koci. Mozda ga resetujem na fabriku.

N82 je trenutno van igre.

iPhone 4, dakle, neverovatno koliko to dobro radi. Ako su i ove nove generacije tako dobre ... da imam tih para uvek bih uzeo iPhone. Ovako, Vivax, dual sim, quadcore, za Eur100 pravi malu decu. A i Zopo.
 

Space

Starosedelac
Urednik
Vladane uskoro dobijam protutip kamere koja snima full hd, ima gps, obavestava te da si blizo automobila ispred sebe, obavestava te ako predjes punu liniju itd... Hoces na dan da je testiras, jos jednom niko na svetu je nije testirao, ne postoji kao uredjaj, Asus je proizvid :)
 

Vladan

New member
Hvala na ponudi, mozemo da se cujemo, pa zajedno da pogledamo. Btw, imao sam slicnu aplikaciju, instalirao, ali nikad isprobao. Ako otkrijem kako se zvala javicu. Ne secam se da li je bila free ili samo test. Moguce da je Asus to kupio pa doradio ...
 

Space

Starosedelac
Urednik
Ovo je komplet uredjaj sa ozbiljnom kamerom i dosta opreme. Gps senzor dolazi nezavisno, ali opcija za sigurnost ima koliko hoces.
 
Vrh