Koje pločice i diskove za kočnice?

Space

Starosedelac
Urednik
Drugari, imam upit komšije vezan za zamenu svih pločica i diskova za Seat Leon-a 1.9 iz 2006-te. Ja sam mu peporučio Textar. Da li ima nešto bolje po vama kada je odnos cena-kvalitet u pitanju?
 

M_M

Active member
Textar je dobar, ali za moj ukus premekan. Pločice odlično i ravnomerno koče, ali se brže troše i dosta prljaju felne. Imao sam ih na BMW-u pa znam. Doduše on jeste bio težak a ja vozim nešto agresivnije od proseka i dosta po gradu, a ako je on prosečan vozač te uslovno rečeno mane textar-a neće doći do izražaja več samo njihove dobre osobine.

Možda takođe da razmisli o ATE kombinaciji, i kada već menja sve, neka promeni i kočiono ulje - moja preporuka ATE Racing Blue.
 

Manja

Member
Sem Textara imas jos i ATE,TRW,Jurid,Zimmerman sve su to marke koje su odlicne a cena podnosljiva...
Ja preporucujem ATE Keramik plocice i ATE diskove.
 

Space

Starosedelac
Urednik
Sad smo se čuli našao je ATE i uzeo njih. Generalno gledano ATE mu nisam preporučio jer sam imao problem sa 147micom, naime, škripale su kao lude, ni bakarna mast ne bi pomogla, tj. kratkotrajno bi rešavala problem.
 

Manja

Member
Moje iskustvo je drugacije, mogu samo da pohvalim ATE.
Ja imam vec dve godine ATE ceramic plocice i ATE orginal diskove, i jos nisu ni jednom zaskripele, mogu reci da su se skroz malo istrosile posle 20000km.
Prilikom ugradnje sam koristio ATE mast, koja je bas protiv skripenja.
Namazao sam zadnju stranu plocica i kljuesta...deo gde klizi plocica...
A i plocice su na krajevima zasecene, pod uglom od nemam pojma koliko stepeni, bas zbog stvaranja buke, tako mi je reko jedan majstor koji mi ih je preporucio.

http://www.ebay.de/itm/ATE-Plastilube-Paste-Schmierstoff-75ml-Anti-Quietsch-/251369740445?pt=DE_Autoteile&hash=item3a86cdd89d

ATE i TRW ugradjuju se fabricki u VW-u.
Mora da si ti ubo neki corak:RpS_biggrin:
 
Poslednja izmena:

MAD SERB

New member
Vozim TEXTAR i prezadovoljan sàm, kočiono ulje ATE blue racing (dobri su TEXTAR,ATE i TRW od pristupacnijih)
 

Manja

Member
Ja sam cuo pricu da su ferrrodo super plocice, super koce i slabo se trose, al da stvaraju dosta buke priikom kocenja,pri tom ne misim da skripu vec na brundanje...onaj zvuk struganja...
Nisam ih ja imao al ih imao kolega, i stvarno se cuje taj zvuk pri nizim brzinama.
 

Milos CTS

Moderator
Nemam takvih iskustava sa Ferrodom, ali sam Ja samo vozio DS Performance (FDS) i DS 2500 (FCP) i one zapište povremeno dok su hladne ali ne smeta

Shopgroup ih radi kod nas i voljni su da ih naruče
 
Poslednja izmena:

Space

Starosedelac
Urednik
Šta znam, moguće je da kod nekih brendova kvalitet i performanse zavise od serije do serije, pogotovo ako pričamo o ne toliko zastupljenim brendovima. Možda i grešim.
 

YUgisa

Member
Svaki poznatiji proizvodjac ima nekoliko razlicitih serija, mislim da Ferodo ima jedno 4-5 mozda i 6 serija za automobile koji se koriste u svakodnevnom saobracaju u zavisnosti od kvaliteta tj performansi koje pruzaju. Ja oduvek koristim njihove proizvode i nisam imao nekih problema, bilo je skripe ali ono u nekim normalnim okolnostima, tipa ne vozim mesec dana auto a stajao je puno na kisi pa zardjali diskovi i slicno pa dok se ne ocisti...
 
Vrh