DSG menjač - princip rada - diskusije

M_M

Active member
Na MK2 TT i TT-S-u je DQ250, dakle 6-to stepeni DSG. TT-RS mk2 je u početku dolazio samo sa manuelnim jer DQ250 nije bio dovoljno "jak". Tek 2010-te TT-RS počinje da se nudi sa gorespomenutim 7-stepnim DSG-om DQ500.
 

Marconi77

New member
Da u pravu si, ja sam pomesao, ja znam samo da trpi do 350NM. Hvala vam na informacijama svakako :)
Ćao druže,

Vidi, najverovatnije da ti je kvačilo u problemu. Videćeš u mojim ranijim postovima da sam pisao o sličnim manjim problemima. Proverio sam na par mesta i odlučio da za sad još uvek ništa ne diram.

Prvo ću kada mi stigne VAS5054 da sednem i da uradim kompletno učenje menjača jer ceo postupak opisan na nekom nemačkom sajtu kažu da ume da potraje 45-60 minuta. Ako menjač nije dobro kalibrisan može praviti upravo te probleme.

Ukoliko se uradi učenje i menjač i dalje manifestuje navedene probleme onda se menja ceo set kvačila. U jednom servisu u zemunu su mi rekli da je cena novog seta sa zamenom uključujući i ulje i filter 1000€. Malo mi je jaka cena ali to je to.

Ja sam po kataloškom broju našao nov set kvačila iz originala za 46.000 RSD. Videću koliko košta rad + moje ulje i filter.

Svakako pre bilo koje ozbiljnije intervencije kao što su ovde drugari već naveli, uradi zamenu ulja i filtera (moja preporuka je da sipaš ili Motul ili SWAG) i vidi da ti neko uradi ponovno učenje.
 

Marconi77

New member
Moguće, umor i vrućina čine svoje pa sam se nadovezao na pogrešnu poruku [emoji1]

Važno je da je onaj kome je namenjena pročita [emoji41] [emoji106]
 
Vrh