DSG menjač - princip rada - diskusije

Marconi77

New member
Pa kolko se ja razumem, ako si trazio proveru softvera...to jeste kompletna dijagnostika(jer kako ce da iscita verziju softvera ako ne uradi diagnostiku) to bi trebalo da bude oko 20-30e nema sta tu on da trazi nesto posebno.
E sad ako treba da se abdejtuje softver onda mora da ti kaze, kod tebe je ta i ta verzija softvera...za vas auto ima novija verzija softvera i to kosta toliko i toliko, jel zelite da se ubaci novija verzija ili ne, nema tu vise sta da radi to je to.
Možda se nisam lepo izrazio. Ja jesam tražio komplet dijagnostiku i proveru auta uz naglasak da me najviše interesuje dijagnostika menjača. Međutim, rekli su da to ne ide tako. Rekli su da je radni sat 3100 i da dijagnostika može da potraje i do par sati (što ćeš priznati da je malo preterivanje), da mora da se kontaktira VW centrala ako zatreba itd.

Dakle ja razumem da ako pristanem na popravku, da treba da ostavim auto i da će u slučaju neke komplikacije uz podršku centrale da pokušaju da reše problem, ali mi nismo ni došli do te tačke. Ja sam samo tražio da ga nakače na dijagnostiku, da provere sve, da urade vizuelni pregled, da ukoliko treba update softvera da to urade (i da ću naravno da platim) i to je to, a za dalje u zavisnosti od ishoda dijagnostike, da se dogovorimo.
 

Marconi77

New member
Još ću na kraju i da kupim preko oglasa poslednju verziju VCDS-a i kabl, da bar mogu sam da čitam i da se zanimam :)
 

Manja

Member
Ja imam i VCDS i VAS i ni na jednom a takodje ni kod Vw-a nije trajala komplet dijagnostika svih modula u autu duze od 5min...nema sanse da traje ni pola sata a kamoli nekoliko sati, to ovaj iz VW-a tebe oce da osisa za lovu:D
Ja sam moj VCDS platio 40e, al nisam siguran da VCDS moze da iscita verziju softvera.
 
Poslednja izmena:

Marconi77

New member
To i ja kažem. Daleko od toga da hoću da se ogrebem za besplatan update, ali svakako ne želim da me prave ludim i da misle da mogu tek tako da me ošišaju.

Nego kad smo kod VCDS i VAS, da li može neka preporuka gde tj kod koga kupiti, da bude kvalitetan kabl i da je najsvežija verzija?
 
Poslednja izmena od urednika:

Marconi77

New member
Zamenio sam nosač menjača koji je poprilično bio potrošen. Videćemo kako će se sada ponašati tj. da li će imati nekog uticaja na rad menjača.
 

Marconi77

New member
@space evo danas sam se vozio do posla i nazad, ne znam da li je to moj trip u pitanju, ali meni deluje da se poprilično smanjilo ono škljocanje. [emoji2]


@manja slika nije originalna nego sam po sećanju našao na netu, 99% sam uveren da je to taj. Ja sam ugradio SWAG.

 

Marconi77

New member
Nosač je koštao 4200 RSD a zamena me koštala 1500 RSD. Generalno se menja lako ko ima alat i ko je vičan. Skine se akumulator, postolje akumulatora, dizalicom se podigne malo nosač i odšrafi (to je ono što sam ja ukačio dok je menjan). Ako sumnjaš da ti je otišao, menjaj što pre. Ovaj stari što je skinut je bio baš istrošen.
 

Manja

Member
Nisam jos proveravao nista...prvo da resim poluosovinu pa cu onda da vidim dalje.
Procitao sam negde da izlazi DSG sa 10 brzina...:RpS_scared:
 

milosabs

New member
Ja sam probao na Fabiji 2 1.6 16 v tzv ag automatski menjac sa 6 brzina.Ono je fantazija,dsg je sigurno jos bolji
 

Marconi77

New member
Samo se nadam da su rešili sve boljke ovog 6-stepenog. Imam utisak kao da su namerno napravili mehatronik koji će da traje (do) 100.000 - 150.000 km i onda ajd reparacija. Koncept samog DSG-a je odličan ali kao da testiranje nije bilo sprovedeno do kraja kako treba.
 
Vrh