• Kako postati korisnik?

  * Nakon registracije da bi postavljali teme neophodno je se prvo predstavite i nakon 1 sat moćićete da se raspisujete do mile volje: PREDSTAVI SE
  * Da bi postali punopravni AR korisnik neophodno je da imate 100 postova kao i minimum mesec dana staža sa kojima dobijate neke benefite.
  * Nemojte koristi više naloga, u suprotnom bićete banovani.
  * Dimenzije avatara su ograničene: 150x150 pixela ili pak 50Kb.
  * Dozvoljeni su animirani avatari.
  * Nisu dozvoljeni linkovi u potpisima
  * Sve svoje postove koje napišete zadržava forum, stoga pazite šta pišete, jer jednom kad nešto napišete to se ne skida sa foruma, sem ako nije u skladu sa pravilima foruma.

  Osnovna pravila komunikacije

  * Na AR forumu strogo je zabranjeno korišćene ružnih reči. šta to konkretno znači? Psovke, nedolično ponašane uz upotrebu istih biće momentalno sankcionisano bez ikakve prvobitne opomene, neka vam ovo bude jedino upozorenje.
  * U skladu sa prethodnom tačkom, zabranjeno je vređanje drugih članova foruma na bilo kojoj osnovi. Pod vređanjem se podrazumeva i ismevanje drugih korisnika zbog njihovog neznanja, neobaveštenosti i slično. Isto tako pošto je naš forum internacionalnog tipa, vređanje na nacionalnoj osnovi biće najstrožije sankcionisano, te i razna nacionalno-verska obeležja u postovima, potpisu, avataru biće najstrožije kažnjena.
  * Koristite se gramatičkim i pravopisnim pravilima svog maternjeg jezika. Nemojte koristiti znakove uzvika, ili slične znakove kad nije potrebno, jer u tom slučaju smatraćemo da vičete, a u našoj kući toga svakako neće biti.
  * Koristiti isključivo latinično pismo!
  * Ako ste u diskusiji koja iziskuje argumente, trudite se uvek da imate neki argument u rukavu, te nemojte pričati napamet.
  * Ukoliko pak prenosite tuđe mišljenje, navedite izvor i ukoliko je moguće link.
  * Svako van tematsko diskutovanje obavljajte preko pm-a.
  * Radi preglednosti foruma nemojte citirati post iznad svog.

  Šta je još strogo zabranjeno?

  * prijavljivanje pod tuđim nadimkom
  * korišćenje više različitih nadimaka
  * postavljanje ilustracija koje nemaju veze sa temom diskusije
  * otvaranje tema o drugim učesnicima Foruma
  * otvaranje tema koje nisu u vezi sa određenim forumom
  * otvaranje već otvorenih tema, jer će biti zaključane ili izbrisane
  * objavljivanje privatne komunikacije, osim uz saglasnost svih strana koje učestvuju u prepisci ometanje normalnog rada Foruma
  * Zabranjeno je postavljati teme koje nisu tematskog sadržaja sem ako niste u AR CAFFE K pod forumu.
  * Zabranjeno je dupliranje tema, stoga obavezno upotrebite pretragu pre postavljenja tema.
  * Postavljenje iste teme na više mesta je zabranjeno, a korisnik će biti opomenut ako to uradi.
  * Piraterija je strogo zabranjena. To znači da je zabranjeno traženje i objavljivanje warez adresa, krekova, keygen programčića, serijskih brojeva i drugog nelegalnog materijala.
  * Strogo je zabranjeno pokretati teme o politici, veri, rasizmu i ostalim stvarima koje bi mogle izazvati rasprave.
  * Strogo je zabranjeno reklamiranje drugih sajtova u potpisu ili kroz postovanje, TE U KOLIKOIMATE POTREBU ZA TIM MOLIMO VAS KONTAKTIRATE ADMINISTRACIJU FORUMA

  Kontakt sa administracijom

  * Ako ste naišli na problem sa radom sajta ili foruma obavezno KONTAKTIRAJTE ADMINISTRACIJU
  * U koliko primetite problematičnog usera tj. post obavezno ga prijavite moderatorima, tako što ćete prijaviti post sa obrazloženjem prijave.
  * Ako je neko greškom postavio temu na pogrešnom mestu, obavezno prijavite nekom od dostupnih moderatora kako bi tema bila prebačena na pravo mesto.
  * Žalbe na razne stvari su stvar između vas i administracije i zato ih treba upućivati direktno administratorima na PM ili mail nikako preko foruma.
  * Svaka rasprava sa moderatom javno ili putem PM-a biće sankcionisana banom

  VAŠ AUTO REPUBLIKA TIM!

Audi A4 vs Passat cc vs Passat b7 vs BMW 3 za 12000 €

Diendo4

New member
Pozdrav svima,

Imam veliku dilemu i zaista bi mi dobro dosla svaka pomoc. Kupujem auto i budzet mi je 12000€.

Auto mora biti dizel, sa minimum 130KS, i nikako vise od 2000 ccm, manuelni menjac 6 brzina.

Dvoumim se izmedju passata cc, passata b7, audija A4 i BMW iz serije 3. Sto se tice BMW-a u obzir bi dosla i serija 5 ali se brinem da je za tako veliki auto motor od 2000 ccm mali pa bi mi dobro doslo necije iskustvo vezano za ovo.

Interesuju me iskustva vezana za performanse u voznji, udobnost, dostupan prostor na zadnjoj klupi, odrzavanje. Svaka potrosnja do 10 litara po gradu mi je prihvatljiva.

Svestan sam da je audi kvalitetniji auto od passata ali ako se uzme u obzir da za iste pare mogu dobiti 2-3 godine mladjeg passata b7 od audija A4 pitam se sta je "bolja kupovina".

Trenutno vozim passat b5.5, karavan, 96KW, 6 brzina i zaista sam zadovoljan.

Unapred zahvalan za svako iskustvo i savet :RpS_biggrin:
 

M_M

Active member
BMW3 E90 je već nekako "izlizan" ali je jefitini od po meni mnogo lepšeg E92 tj. kupe-a, sa kojim bi ako nađeš neki u dobrom i očuvanom stanju za te pare, mislim da bi bio najzadovoljniji.
Ono što moraš kod njega proveriti je da se ne čuje ni "z" od zveketa lanca, jer inače ti vrlo skoro sleduje veliki servis, a lanac je na strani požarnog zida pa servisi dosta napaćuju njegovu zamenu.

Takođe, jako lep je i CC, naročito ako je u dobroj opremi i sa jačim (tj. 170ks) motorom. Ali i opasno drži cenu, u proseku skuplji je od E90 320d istog godišta a nešto jeftiniji od E92...

Za A4 nemam komentara, dobar auto, ali nekako nit smrdi nit miriše, nekako fali mu karaktera i emocija, barem ga ja tako vidim... Isti komenta i za Passat B7.
 
Vrh