Aprililili - pogledajte najbolje aprilske šale automobilskih kompanija

Joca

Moderator
U automobilskoj industriji nema mesta za greške, a svaka loša odluka se skupo plaća, međutim, čak i u velikim automobilskim firmama ima ljudi koji spremno dočekuju međunarodni dan šale i šire neverovatne vesti o izmišljenim novitetima. Mi vam predstavljamo najsmešnije izume koji su kao aprilske šale predstavljeni u automobilskoj industriji tokom godina.Opel "astra kopakabana"

Groznica Svetskog prvenstva u fudbalu se polako širi, a prva firma koja je ove godine medijima poslala prvoaprilsku šalu je Opel, koji je predstavio specijalnu "astru kopakabanu" za strastvene ljubitelje fudbala.Brazilska zastava na krovu, palmino drveće i muzičke linije duž vrata - spoljašnjost ovog automobila oslikava južnjački temperament. I naravno, pod haubom 200 ks / 147 kW 1,6 Turbo benzinski motor samo čeka da bude oslobođen.

Opel je ovo fudbalsko vozilo predstavio kao pravo remekdelo tima stručnjaka: - Opelovi dizajneri enterijera uspešno su obradili pravu travu sa poznatog stadiona Marakana. Svaki automobil dolazi sa sertifikovanom svetom travom. Podjednako su autentične i patosnice napunjene najfinijim peskom Kopokabane – po ovom daru plaže Astra je dobila ime. A uz to svako posebno izdanje dolazi par kul japanki, kaže se u zvaničnom saopštenju.Uz zvuke Sambe i Vuvuzela, sirena pruža stadionsku atmosferu, kao i mašina za piće koja pravi ledeno hladne Kaipirinje u toku vožnje – bez alkohola, naravno. Jer Kašasa ide direktno u rezervoar kao turbo koktel.

[video=youtube;URp2I1rr36Y]https://www.youtube.com/watch?v=URp2I1rr36Y[/video]

Seatov nevidljivi automobilSeat je u stilu Džejms Bond filmova, za prvi april 2008. godine objavio da su razvili revolucionarni "elektro reflektivni" spoljni panel za njihove automobile koji ima sposobnost uklapanja u okolinu. Nije ponuđeno rešenje kako bi vlasnici pronašli svoj automobil jednom kada ga uparkiraju.

Hjundai "i10" papomobilHjundai nam je 2009. predstavio modifikovanu verziju njihovog "i10" gradskog modela, koji je, navodno, posebno osmišljen za papu, jer je odlučio da je vreme da se vozi u manjem, ekološkijem automobilu.

BMW "M3 pikap"

Ljubitelji BMW-a najbolje da skrenu pogled i poštede sebe ovog izmišljenog stvorenja koje je BMW 2011. godine najavio kao praktični pikap u koji može da stane čak 20 torbi za golf. Ispostavilo se da je BMW-ov pikap ipak stvaran i da se kasnije orpobao na Nirburgringu, ali srećom nije proizvedeno više primeraka.

Kia "KEE_Wii" bez volanaKia je 2008. odlučila da iskoristi uspeh Nintento "Wii" konzole i predstavi svoj najnoviji model koji, umesto volana, za upravljanje koristi portabl kontroler. "KEE_Wii" modelom je moguće tako upravljati sa bilo kog sedišta, pa je kao promotivni materijal objavljena i slika nasmejanog deteta koje upravlja automobilom sa zadnjeg sedišta.

Kia "Aero-Soul"Kia je posebno uposlila svoje fotošop odeljenje kod "aero-soul" modela predstavljenog 1. aprila 2009. godine. Smešna kreacija je navodno modifikovana specijalnim ‘Air Propulsion and Retardation Installation Line" sistemom koji koristi snagu vetra da smanji potrošnju goriva.

Šoferšajbna sa dioptriomKompanija "Auto Windscreens" je 1. aprila 2010. objavila da je napokon napravljena šoferšajbna sa dioptriom za ljude koji nose naočare za vid. Nema sumnje da su se posebno potrudili oko promocije pošto su za video promociju unajmili britanskog turing vozača Toma Čiltona koji je delovao posebno oduševljen ovim izumom.

[video=youtube;bMuvQEIoAnA]https://www.youtube.com/watch?v=bMuvQEIoAnA[/video]

BMW magnetna vučaBMW očigledno ima šaljivo marketinško odeljenje, a jedna od uspešnijih kampanja je bila promocija njihove megnetne tehnologije za vuču automobila. Ovaj genijalan izum bi omogućio vozačima novih BMW-ova da se otpozadi prišunjaju drugim automobilima i pod uticajem magnetne sile uštede gorivo.

Šaljiva kampanja je bila propraćena sloganom "Barem jednom nam je drago da smo iza konkurencije".

Izvor
 
Vrh