Antiradar i radar detektori

Dougy

New member
Koliko vidim da ne postoji tema za radar detektore pa ovde mozemo da pisemo nasa iskustva za iste.

Ja koristim detektore i anti radare vec duze vreme (legalno naravno u zemljama gde su dozvoljeni :) ) i imao sam svakakvih iskustava sa istima.

Za sada, najbolje se pokazao ovaj ispod i evo opis sa slikama:

U pitanju je STINGER detektor koji se pravi u UK. Dosta sam pro veo vremena na google i istrazivao ovaj detektor i vidim da sva bolja auta ga poseduju.
Navodno koriste vojnu radar tehnologiju.

Moj detektor ima anti radar i jammer napred, pozadi i sa strana. Ima bazu podataka sa fiksnim radarima i kamerama, zapisuje sve lokacije, racuna kilometrazu predjenu i jos mnogo stvari.

Jedna od najboljih stvari je sto kada detektuje radar, ukljuci jammer na 4 sekunde (ili vise, od zavisnosti na koliko se podesi) i posle tog vremena iskljucuje jammer da bih policija mogla izmeriti brzinu.

Evo kako to sve izgleda na ekranu i koja su podesavanja:


















 
Poslednja izmena:

Dougy

New member
u Srbiji jos nije isproban ali radi odlično u ES, Portugalu i Francuskoj.

Ugradjen je ovde u Spaniji.
 

M_M

Active member
Korišćenje radar detektora u Srbiji (ako vas uhvate naravno): 6 kaznenih poena, kazna 15.000 –30.000 din ili zatvor do 30 dana, oduzimanje dozvole na najmanje 3 meseca
 

Dougy

New member
Uh, nisam znao da oduzimaju i dozvolu u Srb.

U ES su takodje zabranjeni ali je kazna od 200 e i 3 poena pa vozi dalje. Samo u ES je mnogo ostalih stvari zabranjeno kao recimo da ti je ukljucena navigacija tokom voznje. Tu spada i fabricka i bilo koja navigacija. :(
 

M_M

Active member
Pa ako u ES ne sme navigacija u toku vožnje, onda je to sasvim isto kao da imaš mapu na papiru. Staneš pa pogledaš umesto da te navodi... ;)

A kako će to policajac da proveri - sedne da se provoza s tobom? Jer kada ti priđe, ionako uvek stojiš pa navigacija može da bude upaljena. :)

Elem, da se vratim na temu, ima kod nas i veoma sofisticiranih radara, koji se ugrađuju tako da se bukvalno ništa ne vidi unutra (npr u kaseti ili pepeljari ili gde već) a spolja se ugrađuju iza maske hladnjaka pa se ni od spolja ne primećuju. Rade slično ko taj koji si naveo, prvih 3-4 sec te upozore i ometaju detekciju (taman da dovoljno prikočiš) a posle puste da ti izmere brzinu, pa panduri pomisle da je njhihov početni pokušaj merenja neuspeo ali ne sumnjaju da imaš ometač jer su te ipak izmerili... :)

Iskreno, ne podržavam prekoračivanje brzine kada je to očigledno nebezbedno ali takođe ima mesta na kojima je maksimalna brzina bespotrebno nisko ograničena, pa deluje kao nameštaljka da panduri pune budžet i oni to zloupotrebljavaju i tu kažnjavaju vozače Pa kako onda brate da ih cenimo i poštujemo, kada umesto da se zaista brinu o poboljšanju bezbednosti oni brinu o svojim džepovima?
 

M_M

Active member
Sasvim moguće i verovatno smo onda jedna od najrestriktivijih država u Evropi po ovom pitanju... Ko zna, možda je to i dobro, možda nekome to spase i život.
 
Poslednja izmena od urednika:

RSS

New member
Rece mi jedan policajac da se jammer gasi posle 4 sekunde jer u nekim zemljama koriste radare koji ako te ne izmereu prvih 4 sekunde izbacuje odmah isecak i po njemu mora da se pise kazna.
Ja sam koristio Cobru ali ona mi je pistala na sve zivo, jednom mi je spasila dozvolu jer sam vozio 80 umesto 50(kod zvezdinog stadiona), ali to me povuce, nisam ni bio svestan brzine.
Za jammer nemam 00 da ga ugradim bas zbog propisane kazne, uvek sam u prekrsaju kad vozim i to do max 20km od ogranicenja. Ne namerno nego ne mogu voziti drugom do Banjice.
Mislim da to nije lose imati. Znaci ako vozim 60-80 uzbrdo od miljakovca do 5 solitera da me spasi ili na slicnim lokacijama gde je moguce voziti mnogo brze bez ugrozavanja icije bezbednosti. a ne da me na 60 zaustavlja milicija kao kuma sto su zaustavili.
Za abnormalnu brzinu 80+ u gradu i sl tu koristi jammer, ali ko to radi bolje da je dao pare na psihijatra da nadje problem.
 
Vrh