Alfa Romeo 147 Black pearl

Safe-Chip

New member
Danas smo se malo družili sa ekipom iz NST kluba u Subotici. Lepo smo se proveli, jeli pili i malo probali mašine koje se spremaju za ovu sezonu. Momci u okolini imaju pravu stazu za 402. U pitanju je deo nekog puta koji se ne koristi za saobraćaj, Čak ima i obeležen start i cilj. Idealno za testiranje. Jedino je vlažan put bio protiv nas. Znači pravih 402m, kamera snima tačno sa ciljne linije.
Potegao sam se par puta protiv Audija A4 (B8) 1.8TFSI po priči vlasnika oko 200HP ja stvarno ne znam.
[video=youtube;xSpmXHKkILA]http://www.youtube.com/watch?v=xSpmXHKkILA&feature=youtu.be[/video]
Drugi pokušaj (bilo ih 4-5 ali ishod isti)
[video=youtube;uAVTcCgn4S8]http://www.youtube.com/watch?v=uAVTcCgn4S8&feature=youtu.be[/video]
Onda je sreća okušana sa Audi A6 3.0TDI Quatro 225HP+Remap. Ovaj put Alfa je u levoj traci!
[video=youtube;Nd6jjYEhTwc]http://www.youtube.com/watch?v=Nd6jjYEhTwc&feature=youtu.be[/video]
I tako....
 

Safe-Chip

New member
Ekstra ali ekstra. Imas li u planu uzmati nesto drugo?
Ne, ovu sezonu vozim ovaj auto a za dalje ćemo videti.
:) Može
Nece covek da dodje na skup. I sam imam zelju bar malo da vidim kako poteze. :)
Nisam rekao da neću već da možda ne budem mogao. Ja bar obilazim skoro sve skupove na prostoru EX YU a i vaš ću ako bude vremena za to. Od tog potezanja ništa. Ne praktikujem to kidanje po ulicama. Ovo je izuzetak zato što je deonica van saobraćaja, široka poput auto puta i obeleženo je 402m. A ta semafor-semafor potezanja su druga priča i to ne bi da probavam po BGD-u. Ako želite da gledate trke na 402m sezona počinje u maju mesecu, vidimo se na stazi ;)
 

Speedy

New member
Kazi mi,cuo sam za to da se da turbina ovima u turbo uzice i naprave tog hibrida,sta je tacno to i sta se dobija?
 

Safe-Chip

New member
@Speedy
Sad sam tek video ovo pitanje. Poslaću ti odgovor na pm.

U Požarevcu momci koji inače imaju višedecenijsko iskustvo u auto trkama, tuniranju auta... Rade i dyno merenje. To sam saznao prošle godine na race-u u Osijeku. Našao sam ih na FB i redovno pratio njihov rad a i merenja. I jako mi se svidelo to kako rade a i dyno rezultati su bili kako bi trebalo da budu.
Ja sam do sada merio na dva mesta i ni jedno nije merodavno. Ali kad se meri stock pa onda remap onda se razlika jasno vidi i to mi je bitno.
Danas sam otišao sa namerom da se upoznam sa njima jer već imamo kontakte telefonom, e-mail i sl. I da izmerim trenutni setup. Brojke ne deluju nešto impozantno ali obzirom da ja znam koliko su drugi dobijali na tim valjcima onda mi to drugačije izgleda. Svakako momci kažu da do sada nisu izmerili snažniji 1.9JTDm 16v bez nitra od ovog.
Rezultat je sledeći:
238,5HP@4374rpm i 445,4Nm@3570rpm motora. Na točku 209HP@4000rpm i 400Nm@3570
Ono što je meni bitno je raspoloživost snage od 3000rpm do 4500rpm. I na 3000rpm imam već 180HP, na 3500rpm oko 210hp, na 4000rpm oko 230hp i na 4300rpm 238hp. Ovo oko 3000 je ok a li ovo na 4000-4500 moraće još malo da se pojača. Naravno modifikacijama pod haubom. Jer ovo su još uvek fabričke dizne a 100HP više od fabričke mape. Jednostavno to je to što mogu da daju.


 
Poslednja izmena:

Safe-Chip

New member
Nije 88 nego +98,5HP u odnosu na fabriku. Moj auto ima 140HP fabrički.
Kriva je po mom mišljenu jako dobra, e sad videćemo da je malo još podignemo u visokim obrtajima. A za to će ipak morati nešto da se promeni na motoru. Od fabrike je ovo i previše.
 

Safe-Chip

New member
Ma kakvi, žena ga vozi. Ako ne stiskaš pun gas to je sasvim normalan auto. I da iznenađenje bude veće troši oko 6-6,5l
 
Vrh