Nissan GT-R ( Skyline )

RadojeIBRS

New member
ej ljudi otici cemo u off veliki :) samo sam izneo svoje misljenje :) sve je puno diskutabilno :) ovo je bolje za to,ovo za to,sve ima svojih prednosti i mana,kao i sam zivot :) ali vise sam za verziju BUILT IT,NOT BUY IT :RpS_flapper:
 

EnricoAdams

New member
Onda si ti druze "zelen"(mlad),pa se i boja slaze uz "tvoju"... :RpS_thumbup:

Naravno,o ukusima ne treba trositi reci..za mene je ovakav auto farban u "cirkus" boju ili jos gore u "par boja" cista jeres! Crni,crveni,beli pa onda imamo "50 nijansi sive" .. cemu sarenis?
Za "konkretan" auto,konkretna i dostojanstvena boja! :palcevi
Mlad jesam, ali nije sportski auto samo koliko mu treba 0-100 i za koliko obidje Nurbunring. Japanskim auticima je uvek falilo to nesto, tako da ova "ludacka" boja savrseno lezi po meni. Ipak to nije auto za po gradu i do maxija pa da bude u nekoj dosadnoj boji.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4
 

gruigor

Moderator
Ovo je novi Nissan GT-R Nismo

Na internet su procurile prve slike i informacije vezane za Nissan GT-R Nismo, čija je zvanična prezentacija zakazana za sutra (kada ćemo po potrebi nadopunit ovaj tekst).



GT-R Nismo koristi unaprijeđeni 3.8-litarski V6 twin-turbo koji sada razvija 595KS i 650Nm (standardni model 545KS i 627Nm). Veća snaga je dobijena zbog promjena na usisnom i ispušnom sistemu, ugradnjom većih turbopunjača posuđenih iz GT3 verzije i modifikovanim vremenom paljenja smjese. U Nissanu su izjavili kako su mogli izvući još veću snagu, međutim tada bi postojao rizik da se skrati vijek trajanja mjenjača. Performanse su još nepoznate, ali ćemo podsjetiti kako je bilo glasina da će ubrzanje od 0-100 iznositi samo 2 sekunde.

Nismo GT-R leži na 20-inčnim felgama na koje su montirane Dunlop SP Sport Maxx GT 600 DSST run-flat gume dimenzija 255/40RF-20 (znači Nismo ima nešto šire točkove od standardnog modela), koje obezbjeđuju još bolje prijanjanje nego ranije. Opcijski se može dobiti track paket sa kojim je GT-R Nismo u septembru odvezao Nürburgring za 7 minuta i 8 sekundi. Za volanom je bio Michael Krumm, bivši FIA GT1 šampion.




Track paket donosi dijelove od ugljičnih vlakana (prednji blatobrani, poklopac prtljažnika, hauba), zatim novi prednji usmjerivač zraka, ogromni stražnji spojler, više promjena na šasiji, podesive Öhlins amortizere i nove opruge. Dijelovi od ugljičnih vlakana smanjuju ukupnu masu automobila za 64.8kg.

Cijena nije saopštena, samo se zna da će GT-R Nismo sa track paketom koštati “manje od 200.000 dolara” (148.000 eura). Sutra stižu potpune informacije i nove slike.
 

Pranja

New member
Po meni ta verzija nema smisla. GTR je sportski automobil koji se moze koristiti i na stazi i za voznju do supermarketa dok je ovo neka uber verzija koja kosta kao pravi superautomobil.
 

EnricoAdams

New member
Druze..daleko je ovo vece od "japanskog autica" i dovoljno mocno,boja ga ne pravi "spravom".. :RpS_lol:
Dobrom spravom ga cini motor, ogibljenje itd. A boja i ostali dizajnerski detalji mogu da ga ucine da bude vise od sprave, da ima dusu, a to je ono sto japanskim automobilima uvek fali.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
 

Joca

Moderator
Osim Nismo verzije, Nissan je danas predstavio i osveženi GT-R za 2014. godinu, sa rekalibrisanom amortizacijom i bojim upravljanjem, osim malih promena na karoseriji i u enterijeru.


U kokpitu, volan je presvučen kožom dok su sedišta, takođe kožna, karakteristična po crvenom vezu.

Spoljašnjost je veoma izražajna i očito je da se pazilo na svaki detalj: farovi su karakteristični po novim,
efikasnijim multi LED farovima koji imaju Adaptive Front lighting sistem koji automatski prilagođava ugao svetlosnog snopa brzini automobila.

Vizuelni dojam je zaokružen novom bojom karoserije (koja će biti jedna od brojnih u ponudi) - Gold Flake Red Pearl - mikroskopske zlatne flekice su inkorpororiane u crvenu farbu.

Ljubitelji ugljeničnih vlakana neće biti razočarani jer je jedan od elemenata u ponudi biti i zadnje krilo od ugljenika.
Novi GT-R kao standardnu opremu ima i Dunlop SP Sport Maxx GT 600 DSST CTT gume.









 
Vrh