Trka na 402m - diskusija

M_M

Active member
300hp 1630kg vs 250hp 1290kg
hm. . . realno je da je alfa brža
Možda, tj. verovatno ali samo na 402m... Na već 1000m ili duže bi ga ovih 300hp 1630kg pojeo. A da ne govorim o realnosti, tj. o udobnosti i bezbednosti vožnje pri većim brzinama, npr 200km/h. U toj alfi 147 se pri 200km/h sigurno osećaš napeto i pomalo ko u nekom mrtvačkom kovčegu na točkovima a u ovome drugom laganica krstariš i pevušiš...
 

M_M

Active member
ipak nije isto kada ides 200km/h u 7ici itd ili astri,147ici itd :) al ne bih se ni slozio bas za 760Li,S65 AMG ili Audi S8 :) ipak svi oni idu od 0-100 za 4,6 sekundi sa svojih 2000+kg ^______^
Sve to stoji, ali koliko košta alfa 147 i da se nabudži na 250ks a koliko 760Li,S65 AMG ili Audi S8? Mislim da shvataš poentu. Sve ima svoju primenu... Može i 911 da vozi jabuke na pijacu, ali za mnogo manje para i više jabuka može da ponese Panda Van...
 

Safe-Chip

New member
Možda, tj. verovatno ali samo na 402m... Na već 1000m ili duže bi ga ovih 300hp 1630kg pojeo. A da ne govorim o realnosti, tj. o udobnosti i bezbednosti vožnje pri većim brzinama, npr 200km/h. U toj alfi 147 se pri 200km/h sigurno osećaš napeto i pomalo ko u nekom mrtvačkom kovčegu na točkovima a u ovome drugom laganica krstariš i pevušiš...
Aj nemoj preterivati, kakav mrtvački sanduk šta pričaš? Multilink vešanje, sprtske opruge i 1310kg je pegla za krivine za većinu auta iz te generacije. Ta karoserija se vozi na ozbiljnim trkama. Druga stvar činjenica je da laganiji auto iste snage bolje startuje ali to se kasnije dostigne, međutim na 402m se dostiže u ovoj snazi nekih 180km/h pa ne verujem da će u narednih 60-80 biti bombastične razlike. Na jednu milju se potežu malo veće zverke od 2.7!

Realno, 402 je ipak za manje i laganije aute a ne veće limuzine... Jer za veće je onda potrebno nesrazmerno više ulaganja u tjuning da bi se kompenzovala njihova veća masa.

Mislim glupo je na primer ići sa BMW 7-micom, pa i sa 760i na 402m zar ne? A ovi sa manjim autima vole da izazivaju ove sa većim, valjda im je gušt da se pokažu. A jedino gde mogu da pobede je 402m. Već na većoj distanci bi možda izgubili, a da ne pominjem komoditet, kvalitet tj. udobnost vožnje itd...

Po meni, najbolje bi bilo 402m ali po klasama (mase, dakle do 1000kg, do 1200kg, do 1400kg itd), inače po meni nema mnogo smisla. Nešto kao u boksu (ali obrnuto).
Ima i teških auta koji na 402 prave dobre rezulatate. A postoi i šampionat po drugim pravilima gde je sve pomenuto uračunato. Na žalost to bi još gore bilo po Audi. Duža priča!
300hp 1630kg vs 250hp 1290kg
hm. . . realno je da je alfa brža
Alfa ima 1310kg fabrički i 140HP pa kad otrese nekog Audija sa 300HP i makar 1630KG a koji košta najmanje 20 000€ onda je to merak za nas Alfiste. Jer moj auto jedva vredi 3000€. Znam da vas boli ali tako je :RpS_biggrin: Ali u tome je gušt. Ni meni nije ugodno da me Yugo otrese ali onom ko ga napravi takvog da to može skidam kapu a ne pljujem po njegovom autu. Pa tako i vi vlasnici skupocenih trkalica imajte respekta prema našim jeftinim krševima.
 

Safe-Chip

New member
Veruj mi ja Audi od svih VAG automobila najviše cenim. Ali ne volim kad neko pljuje po onome što ja vozim. Po mom mišljenju dobro očuvan i sređen Yugo, Golf 2, Stilo ili BMW, Audi treba da budu uvažavati na isti način. Karakterisati auto koji je imao svoj kup kao mrvački sanduk na 200km/h je omalovažavanje moraš priznati.
 

M_M

Active member
Alfa ima 1310kg fabrički i 140HP pa kad otrese nekog Audija sa 300HP i makar 1630KG a koji košta najmanje 20 000€ onda je to merak za nas Alfiste. Jer moj auto jedva vredi 3000€. Znam da vas boli ali tako je :RpS_biggrin: Ali u tome je gušt.
O ovome i pričam. U pitanju je samo merak da sa autom od 3000e otreseš auto od 23000e i to je gušt... Zašto bi onda onaj sa 23000e autom i 300+kg više uopšte pristao na 402m, kada to jedino u čemu je malo lošiji? Sve ima svoju namenu... Ja se nikad nisam trkao, pa ni kada sam vozio BMW 5-ticu, jer on sa svjih 1685kg i 192ks nije pravljen za to. Ali sam zato s njim ima sasvim dovoljno ubrzanje za pšreticanja i mogao da krstarim većim brzinama na autoputu sasvim opušteno i sigurno ležernije i bezbednije od nekog mnogo manjeg auta koji bi me "odrao" na 402... I da pritom u kolim imam celu familiju i kompletan prtljag za letovanje... Dakle sve ima svoju namenu i po meni totalno je bezveze izazivati na 402m aute koji jednostavno nisu za to...
 

Safe-Chip

New member
@M_M
Znaš zašto pominjem 402 u temi odakle je sve ovo premešteno? Zato što sam pročitao šta je sve čovek uradio na autu evidentno u cilju poboljšanja performansi. Big turbo, otvoreni izduv velikog promera, modifikacija softvera... Znači turpija se na veću snagu i menja mu se namena. Tu sad ova tvoja priča o nameni auta pada u vodu. Jer onakav kakav je bio iz fabrike još se i mogao tako okarakterisati. Ali sad kad se rade tolike modifikacije očigledno je da vlasnik ima želju da to bude izuzetno brz auto. Zato sam u šali i ubacio to o 402 jer je to dosta realno odmeravanje. Jer čemu onda toliko bacanje para ako taj auto ne bude brži od ostalih? Sigurno ne radi sve to da bi malo brže krstario auto putem iznad 200. Ne živimo u Nemačkoj pa da možemo satima da se vozamo na +200.
 

YUgisa

Member
Aj nemoj preterivati, kakav mrtvački sanduk šta pričaš? Multilink vešanje, sprtske opruge i 1310kg je pegla za krivine za većinu auta iz te generacije. Ta karoserija se vozi na ozbiljnim trkama. ...

... Ni meni nije ugodno da me Yugo otrese ali onom ko ga napravi takvog da to može skidam kapu a ne pljujem po njegovom autu. Pa tako i vi vlasnici skupocenih trkalica imajte respekta prema našim jeftinim krševima.
E to, bitno da se zna ko kosi a ko vodu nosi, svi su brzi ali je Yugo najbrzi :palcevi :RpS_laugh: Moj auto nije za trke na 402m, ali ja se javljam da opeglam Alfu na recimo nekom slalomu, autokrosu ili karting stazi tipa Kula, da ne bude Yugo brzi samo na pravcu :palcevi Imam pozitivna iskustva sa Alfom 147 2.0TS :D
 

Safe-Chip

New member
@YUgisa
Karting protiv kartinga :RpS_laugh: nemam ja tu šta da tražim. Moj auto nije karting! Brdo, krug... to može. Da te podestim sa nepunih 200HP, ćelavim gumama i fabričkim vežanjem sam osvojio drugo mesto na stazi Zalužani prošle godine. Prvo mesto mi je promaklo za svega 0,2s iza Alfe 166 3.2 V6 Ti sa 240KS. Sad sa slick gumama, Eibach-om i 270HP mislim da ti treba još jedan motor da bi dominirao.

Ali ima ovde kod mene u NS jedan Yuger kome skidam kapu. Sa 1.3 turbo motorom ima neverovatne performanse. A urađen je vrhunski, svaki detalj. Sa mnogo znanja i umeća je složen i zaslužuje respekt. Na 402 mi ne bi mogao ništa ali za krug bi se zabrinuo ozbiljno.
 

M_M

Active member
Sve je to uradio zbog sebe, svoje znatiželje i svojih gremlina a sigurno ne da bi se trkao na 402m, u to sam siguran. Jer da je hteo 402m, išao bi sigurno na neki manji, lakši i jefitiji auto. Ja kada sam kupovao bembaru 525i, kupio sam je jer sam želeo sportsku porodičnu limuzinu koja daje veliki užitak u vožnji i ima fantastičan zvuk motora i nije mi pri pameti bilo 402m. Da sam to hteo, tražio bih nešto sasvim sasvim drugo, kao što rekoh manje, lakše i jeftije i za kupiti i za tjunirati.

402m je realno odmeravanje ubrzanja i to prevashodno početnog i nebitnog osim za trkanje od semafora do semafora, gde inercija, tj. masa ima ogromnu ulogu. Mnogo je važnije ono u praksi mnogo korisnije ubrzanje (recimo 60-100km/h ili 80-120km/h, koje je potrebno za preticanje). 402m je popularno jer je jednostavno za organizovati i jer za relativno male pare nudi dosta uzbuđenja. Doduše, kasnije ako to preraste u opsesiju, ume da guta sve više i više para... Pa mislim pogledaj boba motoring golf 2... :)
 

Space

Starosedelac
Urednik
Te trke na 402m, to postoje neke reference, kako se zna ko sa kim moze na crtu, neki kriterijumi ili?
 

Speedy

New member
Evo da se ukljucim posto sam ja na neki nacin "kriv" za ovu diskusiju.
Dosao decembar,isteklo 5 godina lizinga,prebacujem auto na svoje ime. Hteo sam da ga prodam i da uzmem A6 allroad 3.0 TDI. Nazalost,kriza je,nema toliko posla,trebalo bi mi mnogo para da odradim pricu. Onda odustajem i odlucujem da promenim nesto na mojoj cetvorci iz CISTE DOSADE,ni na kraj pameti mi nisu bila nekakva potezanja ili trke.
Eto,da se zna :D
 

YUgisa

Member
Pa nije tako losa karting staza u Kuli, pre dve godine sam imao prosecnu brzinu oko 50km/h a Navak ako neko vozi 1min i 50s po krugu ima prosecnu brzinu od oko 96km/h :RpS_thumbup: Zar ne moze na karting stazi da se izvuce tih dodatnih 200ks da bude brze? :D
 

Milos CTS

Moderator
Moram da se nadovežem
Na karting stazi višak ks i nm je hendikep, a ne plus. Još ako se ne složi prenos kako treba džabe i 300ks i četri vuče.
 
Vrh