Pogodi koji automobil je u pitanju :)

elas

New member
Hahaha citam ono sto nije napisano...nije ni on mada mi ne lici na njega ni malo,odmah sam imao asocijaciju na tu poznatu britansku marku ali nije on.
 

M_M

Active member
Na prvi pogled se odmah vidi da je Jensen, jer prednji kraj jako liči na čuvenog Interceptora... Ali ovo je prelepi FF s kraja 60-tih, koji je imao pogon na sva 4 točka, 6.3L V8 motor! Možete samo da zamislite performanse i zvuk!

Napravljeno samo 328 komada i danas je veliki raritet.

Ostaje pitanje da li je Ferrari nedavno ukrao ime za svoj FF ili je to samo slučajnost? ;)
 

M_M

Active member
Već posle prvog pogleda mi je palo na pamet je ovo možda onaj Bugarski beše supersportista koji je bio na Navak-u i emisiji SAT... Možda i nije to to, ali sećam se da je ovako nekako izgledao.
 

M_M

Active member
Preporučio bih možda samo recimo crop karakterističnog dela nekog auta, ili ako je teži, onda skoro ceo... npr ovako nešto:



Da malo ipak olakšam, u pitanju je evropski auto s prve polovine 70-tih. Firma kao takva više ne postoji (iako je imala dugu istoju, još od 1901-ve), u drugoj polovini 70-tih je kupljena od stane Amera, i utopila se u jedan njihov brand.
 
Poslednja izmena:

M_M

Active member
Izgleda preteško... Još malo pomoći, firma je bila iz Engleske i u bukvalnom prevodu bi bila "zrak sunca" :)
 

M_M

Active member
Izgleda dajem preteške zadatke... Sunbeam Alpine Fastback. Neka neko drugi zada zadatak onda... Ako se postavlja neki poznatiji auto, dati samo isečak, tj. neki karakteristični deo.
 

M_M

Active member
Ovo sasvim sigurno nije serijski auto... Prednji kraj je očigledno inspirisan starim dobrim Porsche-om 356. :)
 

elas

New member
I ovo gore sto sam postavi je audi 75 karavan...
Ovo dole su samo sad nagadjanja je kako kaze MM nije serijski.
 

Sale NB

New member
U stvari, Audi gore je model F103 Variant, tj. prvi Audi koji je nastao na bazi DKW F102. Dok se DKW proizvodio sa dvotaktnim mašinama, U Audi su ugradjeni 4-taktni motori u više nivoa snage.
Ako je verovati Wikipediji, Variant se pravio kao Audi 60, 72, 75 i 80, dok je najači motor od 90ks, bio rezervisan za limuzinu.

Za ovo crveno čudo gore niste mnogo promašili.
Proizvođač ovog automobila jeste počeo kao manufaktura replika Porschea 356, ali ovo je njihov sopstveni proizvod, i proizvode ga u seriji. Čak imaju i kabrio, odnosno neku kvazi speedster verziju.
Ako će pomoći, u pitanju je marka iz EU, a koriste motore i menjače BMW-a.
 
Vrh