Bentley GT razvija 3.041 konjskih snaga.

Joca

Moderator


Da, na fotografiji ispred Vas nalazi se Bentley GT.

I još jedno! Dobro ste pročitali naslov vesti, on razvija 3.041 konjskih snaga. Neko je imao dovoljno sredstava, ali i srca, da novi Continental GT pošalje na doradu i od njega napravi vozilo za drag trke.

Taj neko zove se Steve Neimantas. Živi u Britaniji i žarko je želeo da njegov Bentley za sedam sekundi pređe četvrtinu milje, i na kraju je to i dobio. Nov primerak Continental GT poslao je u radionicu Webster Race Engineering-a, a oni su mu za dobrodošlicu skinuli karoseriju i stavili je na unapred pripremljeni čelični ram.

Priče koje Bentley voli da priča kada se unutrašnjost spomene, vezano za broj odranih krava i nekoliko vekova startih ali posečenih stabala, WRE-u nisu mnogo bitne. Izvadili su sve, na upražnjena mesta stavili mnogo karbonskih elemanta, postarali se da komande imaju svrhu, a ne sjaj, i ugradili pneumatike pogodne za ovaj tip nadmetanja.

Pogon je takođe morao napolje. Na njegovo mesto došao je V8 iz Chevroleta. On ima 10.2 litre radne zapremine, i za razliku od standardnog "sebe", društvo mu prave i dve velike turbine. Od trenutka kada je Steve došao na ludu ideju, sve do trenutka kada je automobil postao ono što je danas, prošlo je osam meseci.

Možda nije najlepši Bentley, možda nije ni Bentley, ali je zato najbrži Bentley - Ikad!


Izvor
 
Vrh